The Rolling Stones maken Pinkpop weer relevant

‘Komen ze nou wel? Of komen ze niet?’. Al weken is muziekminnend Nederland in de ban van de vraag of The Rollings Stones op Pinkpop komen optreden. Waar Pinkpop de laatste jaren steeds meer het imago kreeg van een festival voor dagjesmensen met voorspelbare (grote) namen zorgen de geruchten rond de Stones ervoor dat het weer even het belangrijkste festival van Nederland is.

Net als met de komst van Bruce Springsteen in 2009 zou Pinkpop weer een enorme slag slaan als zij The Rolling Stones naar Landgraaf weet te halen. Natuurlijk, Mick Jagger en zijn mannen zijn allemaal al in de zeventig, maar ze lieten vorig jaar op Glastonbury zien dat ze nog steeds met gemak een enorme festivalweide kunnen bespelen. De komst van de Britse band zal er ongetwijfeld voor zorgen dat Pinkpop uitverkoopt, of in ieder geval de combitickets en de kaarten voor de dag dat de legendarische rockband het podium zal betreden.

Jan Smeets maakt de laatste weken handig gebruik van de onzekerheid rond de Stones als marketinginstrument. Of ze nu wel of niet komen, Pinkpop is groots in het nieuws. Op woensdagochtend was Smeets bij 3FM in de uitzending met de mededeling dat er binnen 48 uur duidelijkheid zou zijn. Een dag later deed hij dit bij Radio 1 nog eens dunnetjes over en mocht hij weer over zijn festival praten. Inmiddels zijn we sinds woensdagochtend ruim 72 uur verder en is er nog steeds geen concrete informatie.

Dan is er nog het Algemeen Dagblad. De krant pakte gisteren groots uit met een, schijnbare, paginagrootte advertentie met de kop “The Rolling Stones, ze komen! Als Mick het wil”. Navraag leert echter dat het om een redactionele publicatie ging en dat Pinkpop er niets mee te maken had. Smeets was zelfs not amused over de actie en liet weten onaangenaam verrast te zijn.

Waarschijnlijk zal er in de loop van volgende week eindelijk duidelijkheid komen over het al dan niet komen van de Stones. Voor Smeets zou het een teleurstelling zijn als de Britse grootheden niet op zijn festival komen, Mick Jagger ontglipte hem in 1979 immers ook al eens toen hij samen met Peter Tosh zou optreden. Smeets geeft echter wel aan dat hij al adequate vervanging heeft geregeld als het hele feest niet doorgaat.

Hoe dan ook heeft Smeets met de hele Rolling Stones-saga al een belangrijk doel bereikt; Pinkpop leeft weer. Waar het festival de laatste jaren werd overschaduwd door Lowlands en grotere buitenlandse festivals als Rock Werchter zou het binnenhalen van The Rolling Stones een enorme stunt zijn en Pinkpop weer op de kaart zetten als één van de grote festivals van Europa.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>