Slaapcapsules, de nieuwste festivalhype?

Foto: Kris van de Sande

Dat gedoe met tentjes en festivalweides is binnenkort verleden tijd als het aan Barbara Vanthorre, operationeel manager van Con-Brio, en haar collega Ron Hermans, directeur van sociale werkplek Labeur, ligt. Het idee heet B&Bee en als het in de smaak valt onder festivalgangers, zullen we in de toekomst misschien wel in ‘bijenhotels’ slapen op festivals.

Door Eline Kramp

De hotels doen denken aan een honingraat; slaapcapsules in de vorm van zeshoekige cilinders worden opgestapeld zodat er een hotel van slaapcapsules ontstaat. Het concept is afgeleid van de Japanse capsulehotels, maar de festivalversie is daarentegen mobiel, zodat de capsules voor meerdere festivals te gebruiken zijn.

Het idee ontstond tijdens een van de Gentse Feesten, zo’n tien jaar geleden. Barbara en Ron kwamen onder invloed van een paar drankjes op het idee van de bijenhotels en zijn ermee aan de slag gegaan. Binnenkort zullen we weten of de bijenhotels echt in de smaak vallen onder festivalgangers: op de komende editie Gentse Feesten komen zes prototypes te staan.

Toch is nog niet iedereen overtuigd van het slapen in een honingraat.. Het is afwachten op de eerste echte ervaringen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>