Neil Young lanceert nieuwe muziekdienst en krijgt steun uit muziekwereld

Neil Young heeft gisteren zijn eigen muziekdienst, een soort van Spotify, en –speler gelanceerd. PonoMusic haalde op de eerste dag 800.000 dollar op via Kickstarter om de laatste hand te leggen aan de dienst en de PonoPlayer, een iPod-achtig apparaat.

Young kreeg in een promotievideo steun van een keur aan grote namen uit de muziekwereld, waaronder Arcade Fire, Beck, Bruce Springsteen, Pearl Jam, Patti Smith, Beastie Boys, Jack White, My Morning Jacket, Dave Grohl en Elvis Costello.

Young wil met zijn muziekspeler muziek van hoge kwaliteit aanbieden die ‘het gevoel, de kracht en de emotie die een artiest in zijn werk stopt wil bewaren’. In zijn boek Waging Heavy Peace sprak Young al over zijn nieuwe project en stelde daarin dat een MP3 maar 5% van de data kan bevatten die in een Pono bestand zit.

De PonoPlayer moet in eerste instantie 400 dollar gaan kosten. Voor dat geld krijg je een muziekspeler met 128 GB geheugen die in contact staat met de PonoMusic store via de PonoMusic App. Volgens de Kickstarter pagina is Pono niet slechts een nieuw audiobestand, maar een ‘grassroots beweging die ervoor wil zorgen dat het hart van de muziek blijft kloppen’.

Bekijk de promovideo van PonoMusic hier:

PONO Kickstarter from pono on Vimeo.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>