Neurowetenschappers hebben remedie voor tinnitus gevonden

Veel muziekliefhebbers zullen op de een of andere manier wel eens in aanraking zijn gekomen met tinnitus. Frequente blootstelling aan hard geluid levert nogal een verhoogd risico op de aandoening op, die zich vaak manifesteert in een permanente piep in het oor maar ook kan leiden tot depressie, geheugen- of evenwichtsproblemen en overspannenheid.

Tot voor kort wisten wetenschappers nog niet hoe tinnitus precies ontstaat en eigenlijk is het nog steeds niet honderd procent duidelijk waar de aandoening vandaan komt. De algemeen geaccepteerde verklaring voor tinnitus is een beschadiging van de haarcellen die zich in het oor bevinden. Door deze beschadiging komt er een soort storing tussen de oren en de hersenen waardoor tinnituslijders extra gevoelig worden voor bepaalde geluiden of zelfs geluiden horen die er helemaal niet zijn, de welbekende piep dus.

Wetenschappers hebben nu een manier gevonden waarmee, het tot voor kort ongeneesbare, tinnitus weggenomen kan worden. Met het ‘Serenity System’, dat wordt aangesloten op de centrale zenuwbaan die de hersenen verbindt met verschillende organen worden de hersenen soort van geherprogrammeerd. Kort gezegd leert het systeem de hersenen om de tinnitus te negeren. Proeven op ratten hebben inmiddels aangetoond dat de methode ook echt werkt en dat de resultaten nog weken werkzaam bleven. Voor een uitgebreidere uitleg van de hele methode verwijs ik je graag door naar dit artikel.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Neurowetenschappers hebben remedie voor tinnitus gevonden

 1. desmeth guy

  Beste,
  Ik heb al 11 jaar last van tinnitus,ik heb geprobeert om op dit artikel te drukken voor een uitgebreidere uitleg van het serenity systeem,maar zonder succes,misschien kan iemand mij daarmee verder helpen,men weet maar nooit dat dit ook voor mij zou kunnen helpen
  Alvast bedankt
  Step

    /   Reply  / 
 2. kor

  geloof er niks van eerst horen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>