De vijf spannendste nieuwe albums van december

Zo aan het einde van het jaar blijven er nog maar weinig nieuwe albums over die het noemen waard zijn. December wordt als vanouds gevuld met reissues (onder andere Brian Eno, Nick Cave en M. Ward) en speciale boxsets voor onder de kerstboom (Alive 2007 van Daft Punk). Daarom deze keer maar vijf tips in plaats van de gebruikelijke tien:

AC/DC – Rock Or Bust (2 december)

Er is al veel gezegd en geschreven over het nieuwe album van AC/DC. Op 2 december komt ‘ie dan eindelijk uit en kunnen we oordelen in hoeverre Malcolm Young wordt gemist.

Wu-Tang Clan – A Better Tomorrow (2 december)

Nog eentje waar we lang op hebben gewacht; na zeven jaar verschijnt er eindelijk weer een nieuwe plaat van de Wu-Tang Clan.

She & Him – Classics (2 december)

Zooey Deschanel en M. Ward maken samen prettige popliedjes. Voor Classics wagen ze zich aan covers van dertien klassieke nummers.

The Smashing Pumpkins – Monuments To An Elegy (8 december)

Nog zo eentje die er al lang aan zat te komen. The Smashing Pumpkins komen weer met een nieuwe plaat, de eerste van een tweeluik met Day for Night, die volgend jaar zal volgen.

Los Campesinos! – A Los Campesinos! Christmas EP (8 december)

Om toch een beetje in decembersferen te blijven ook nog een kerstplaat, dit keer van de indiepoppers van Los Campesinos!.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De vijf spannendste nieuwe albums van december

 1. Tom Smits

  She & Him spannend? Ok.

    /   Reply  / 
  1. Robin Bruggeman Auteur

   Tja spannend, het is deze maand een beetje een gevalletje ‘bij gebrek aan beter’.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>