De zeven spannendste nieuwe albums van februari 2015

Voor een maand die korter duurt dan alle andere maanden komt er in februari toch een hoop leuks uit. Het lijkt vooral een goede maand te worden voor (indie)folk, maar dat zal wel iets met het koude weer te maken hebben. Voeg daar wat gruis (A Place To Bury Strangers) en hyperactieve electronica (Dan Deacon) aan toe en er is weer genoeg leuks om naar uit te kijken:

Mount Eerie – Sauna (2 februari)

Mount Eerie is de afgelopen tien jaar met zeven albums en een hele lading aan EP’s en andere releases behoorlijk productief geweest. Op 2 februari komt hij met Sauna, dat ongetwijfeld weer vol zal staan met stemmige folk.

Father John Misty – I Love You, Honeybear (10 februari)

Joshua Tillman drumde bij Fleet Foxes, bracht onder de naam J. Tillman een aantal soloalbums uit en is nu onder de naam Father John Misty toe aan zijn tweede plaat. Solo is hij wat experimenteler dan zijn voormalige band, maar het is duidelijk in welke hoek we I Love You, Honeybear mogen verwachten.

Phosphorescent – Live At The Music Hall (16 februari)

Phosphorescent maakte met Muchacho in 2013 één van de mooiste folkplaten van de afgelopen jaren. Denk Bon Iver meets Jonathan Wilson. Live schijnt hij ook aardig uit de voeten te kunnen, wat we kunnen gaan horen op Live At The Music Hall.

A Place To Bury Strangers – Transfixation (17 februari)

Na de sterke eerste twee platen was Worship uit 2012 de eerste tegenvaller van noiserockers A Place To Bury Strangers. Op Transfixation krijgen ze de kans om zich te revancheren, wat ongetwijfeld gepaard zal gaan met ronkende gitaren en een flinke bak gruis.

Carl Barât and the Jackals – Let It Reign (17 februari)

Carl Barât is momenteel druk bezig met de heropleving van zijn Libertines. Blijkbaar heeft hij tussendoor ook nog de tijd gevonden om met zijn nieuwe band The Jackals een plaat te maken. We zijn benieuwd of de hernieuwde samenwerking met Pete Doherty Barât ook solo tot nieuwe hoogten inspireert.

Iron & Wine – Archive Series Volume No. 1 (23 februari)

Sam Beam kondigde eerder al aan zijn archieven open te trekken. Archive Series Volume No. 1 is daar het eerste resultaat van, met tracks uit zijn eerste jaren als Iron & Wine.

Dan Deacon – Gliss Riffer (24 februari)

Dan Deacons psychedelische elektronica vliegt al vijftien albums lang alle kanten op. Dat zal op Gliss Riffer niet anders zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>