De 10 nieuwe albums waar we in maart 2015 het meest naar uitkijken

Na een aanloop van twee maanden lijkt muziekjaar 2015 in maart eindelijk goed op gang te komen, want wat komt er een hoop (potentieel) moois aan deze maand. Noel Gallagher hebben we al gerecenseerd, maar toch maar op het lijstje gezet voor het geval je hem gemist hebt. Verder komen deze maand onder ander Modest Mouse, Twin Shadow, Death Cab For Cutie, Godspeed You! Black Emperor en Sufjan Stevens met nieuw werk.

Noel Gallagher’s High Flying Birds – Chasing Yesterday (3 maart)

Noel Gallagher debuteerde vier jaar geleden verdienstelijk met zijn High Flying Birds. Chasing Yesterday biedt eigenlijk meer van hetzelfde; fijne, goed gemaakte gitaarrock.

Will Butler – Policy (10 maart)

Win’s kleine broertje bleef in Arcade Fire altijd een beetje op de achtergrond. Op Policy gaat hij het zelf proberen. De eerste voortekenen, met een lekker garagerandje, zijn veelbelovend.

Modest Mouse – Strangers To Ourselves (17 maart)

Acht jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe plaat van Modest Mouse. Na We Were Dead Before The Ship Even Sank bleef het lang stil, totdat de band eerder dit jaar opeens nieuwe singles begon uit te brengen. Zo te horen zijn ze het kunstje nog niet verleerd.

Tobias Jesso Jr. – Goon (17 maart)

Tobias Jesso Jr.’s pianonummers zijn mooi en sober. De verwachtingen voor Goon zijn dan ook hooggespannen, al moet nog blijken of het trucje een heel album lang boeiend blijft.

Twin Shadow – Eclipse (17 maart)

Twin Shadow bracht met Forget (2010) en Confess (2012) twee fijne new wave/synthpop platen uit. George Lewis Jr., zoals hij normaal door het leven gaat, is nu terug met Eclipse.

Laura Marling – Short Movie (23 maart)

Laura Marling is met Short Movie al toe aan haar vijfde album in zeven jaar tijd. We weten dus ook wel ongeveer wat we van mevrouw Marling kunnen verwachten: mooie, gevoelige folkliedjes.

Courtney Barnett – Sometimes I Sit And Think, and Sometimes I Just Sit (23 maart)

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het debuut van de Australische Courtney Barnett, die de aandacht op zich vestigde met haar slimme teksten en rammelende indierock.

Death Cab For Cutie – Kintsugi (30 maart)

Hun vorige, Codes and Keys uit 2011, werd niet zo heel goed ontvangen. Na het vertrek van gitarist en mede-oprichter Chris Walla is er voor Death Cab For Cutie dus een heleboel te bewijzen op hun nieuwe plaat Kintsugi.

Godspeed You! Black Emperor – Asunder, Sweet and Other Distress (30 maart)

Opeens was er vorige week een aankondiging van Godspeed You! Black Emperor, één van de grote jongens in de post-rock. Op Asunder, Sweet and Other Distress kunnen we weer de bekende gitaarlijnen en zware melodieën verwachten.

Sufjan Stevens – Carrie & Lowell (30 maart)

Sufjan keert voor Carrie & Lowell, een eerbetoon aan zijn moeder en stiefvader, na The Age of Adz terug naar zijn folkroots, een move die zijn fans waarschijnlijk wel kan bekoren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>