De zes spannendste nieuwe albums van april 2015

Voor een jaar waar in de eerste drie maanden al zoveel goeds uitgekomen is (onder andere Father John Misty, Sufjan Stevens, Kendrick Lamar en Courtney Barnett) lijkt april een beetje tegen te vallen, maar wie weet komen er nog verassingen aan. Hier zijn in ieder geval zes albums waar Alternative Blog deze maand naar uitkijkt:

Young Fathers – White Men Are Black Men Too (6 april)

Young Fathers won vorig jaar verrassend de prestigieuze Mercury Music Price voor hun album Death. De Schotse hiphopgroep is alweer klaar met een opvolger en brengt over een paar dagen White Men Are Black Men Too uit.

The Mountain Goats – Beat The Champ (7 april)

De drie jaar die tussen Transcendental Youth en Beat The Champ zit is een behoorlijke lange periode voor The Mountain Goats. De band rond John Darnielle bracht vroeger wel eens meerdere albums per jaar uit, of in ieder geval elk jaar eentje. Of het ‘lange’ productieproces nog iets veranderd heeft aan de indiefolk van de band zullen we snel weten.

Calexico – Edge Of The Sun (14 april)

We hoorden al ‘Cumbia de Donde’, een veelbelovend voorproefje van Calexico’s nieuwe album Edge Of The Sun. Hij komt in ieder geval op tijd voor de zomer, waar de met mariachi doorspekte indierock van Calexico het goed zal doen.

Villagers – Darling Arithmetic (14 april)

Darling Arithmetic is alweer het derde album van Villagers, de band rond de Ierse songwriter Conor O’Brien. Ze lieten al de fijne single ‘Hot Scary Summer’ horen.

Built To Spill – Untethered Moon (21 april)

Untethered Moon is het eerste nieuwe album in zes jaar van indierockgiganten Built To Spill en zal ongetwijfeld weer volstaan met scherpe hooks en liedjes.

Blur – The Magic Whip (28 april)

Blur is na twaalf jaar eindelijk terug met een nieuw album. In 2013 werd er al uitgebreid getourd met oud materiaal en blijkbaar was er genoeg inspiratie voor een nieuwe plaat. Single ‘There Are Too Many Of Us’ klinkt in ieder geval heel erg Blur en maakt benieuwd naar The Magic Whip.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>