De vijf spannendste nieuwe albums van juni 2015

In juni gaat het festivalseizoen pas echt los. Dat betekent echter niet dat er verder niets meer te beleven valt op muzikaal gebied, dit komt er bijvoorbeeld aan deze maand:

Jamie xx – In Colour (2 juni)

Jamie xx was al bekend als de beatmaker en producer van the xx. Op In Colour gaat hij het nu ook solo doen, met de nodige hulp van zijn bandmaten.

Florence + the Machine – How Big, How Blue, How Beautiful (2 juni)

Het duurde vier jaar voordat Florence + the Machine de opvolger van Ceremonials afhadden. We zullen snel weten of die tijd nuttig besteed is.

Sun Kil Moon – Universal Themes (2 juni)

Iemand die niet zo lang nodig had om met een nieuw album te komen is Mark Kozelek. Vorig jaar bracht hij als Sun Kil Moon nog Benji uit en nu is er alweer de opvolger Universal Themes. Single ‘Garden of Lavender’ klinkt in ieder geval goed.

Muse – Drones (8 juni)

De laatste paar albums van Muse waren niet om over naar huis te schrijven en ook voor Drones is het afwachten.

Everything Everything – Get to Heaven (15 juni)

Everything Everything brak twee jaar geleden door met Arc, een fijne indieplaat in een beetje dezelfde hoek als Foals. De verwachtingen voor Get to Heaven zijn dan ook hoog.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>