De vijf spannendste nieuwe albums van augustus 2015

Inmiddels zitten we volop in de komkommertijd, en dat is ook goed te zien aan de hoeveelheid albums die er deze maand in de agenda staan. Toch komt er ook nu weer een interessant rijtje aan, met onder andere deze vijf platen:

Mac DeMarco – Another One (7 augustus)

Mac DeMarco gaat op zijn ‘mini-LP’ Another One verder waar hij op succesalbum Salad Days was gebleven.

Frank Turner –Positive Songs For Negative People (7 augustus)

Punktroubadour Frank Turner is met Positive Songs For Negative People alweer toe aan zijn zesde soloalbum in acht jaar tijd. Single ‘Get Better’ laat alvast horen dat de koek nog niet op is.

Beach House – Depression Cherry (28 augustus)

Depression Cherry lijkt een ideale zomerplaat te worden, gezien het dromerige geluid dat Beach House al op eerdere albums produceerde.

Destroyer – Poison Season (28 augustus)

Nog eentje die het goed doet in de zomer. Destroyer (uit de The New Pornographers stal) maakte met Kaputt al een heerlijke plaat en lijkt dat met Poison Season nog eens dunnetjes over te doen. Beluister vooral de single ‘Dream Lover’.

Foals – What Went Down (28 augustus)

Foals is zo’n beetje het spannendste wat er tegenwoordig aan Britse indie wordt gemaakt. Vorige plaat Holy Fire liet een ontwikkeling naar een toegankelijker popgeluid horen, na de mathpop uit de begindagen. What Went Down zal hier ongetwijfeld op voortborduren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>