De vijf spannendste nieuwe albums van oktober 2015

Zo’n maand als september wordt het niet, maar ook in oktober komen er genoeg interessante platen uit. Met de herfst voor de deur zijn dit vijf albums waar we van kunnen gaan genieten als de regen tegen de ramen slaat:

Deafheaven – New Bermuda (2 oktober)

Deafheaven verraste twee jaar geleden met een black metalplaat die metal- en niet-metalfans kon bekoren. Sunbather stond vol met ijzingwekkende schreeuwen, maar ook met soundscapes die tegen de shoegaze en psychedelische rock aanzaten. New Bermuda gaat op het eerste gehoor weer meer richting ‘echte’ black metal, met nog wel veel ruimte voor melodie en experiment.

Editors – In Dream – (2 oktober)

Na het elektronische experiment van In This Light And On This Evening ging Editors op vorige plaat The Weight Of Your Love meer richting het stadiongeluid. In Dream lijkt daarentegen weer wat donkerder te worden, met opnieuw een hoofdrol voor de synthesizer.

Protomartyr – The Agent Intellect – (9 oktober)

Protomartyr maakt echte, oldschool postpunk. Beluister single ‘Why Does It Shake?’ maar eens.

Deerhunter – Fading Frontier (16 oktober)

Nieuwe Deerhunter platen zijn altijd spannend. Afgaande op eerste single ‘Snakeskin’ wordt Fading Frontier wat poppier dan Monomania, al weet je het met Deerhunter nooit.

EL VY – Return To The Moon (30 oktober)

Sinds het nieuws dat The National zanger Matt Berninger samen met Brent Knopf van Ramona Falls aan een plaat werkte naar buiten kwam houden we alles rond EL VY goed in de gaten. De titeltrack klonk in ieder geval veelbelovend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>