Vijf tips voor het Amsterdam Dance Event (ADE) 2015 die je niet mag missen

Aankomende week stroomt Amsterdam weer vol met danceliefhebbers van over de hele wereld. Vanaf woensdag gaat het Amsterdam Dance Event weer los in alle hoeken en gaten van de hoofdstad, van de Arena en de HMH tot de kleine clubs en kroegen. Alternative Blog filterde er alvast de beste dingen uit die je in vijf dagen ADE kan zien, met vooral op donderdagavond twee grote aanraders:

Dekmantel x Hessle Audio (donderdag 15 oktober, Westergastheater 22:00)

Dekmantel weet elke ADE weer wat moois neer te zetten. Dit jaar halen ze onder andere de dromerige elektronica van Four Tet, die zo’n beetje kind aan huis is in Amsterdam, naar het Westergastheater. Verder staan ook onder andere Motor City Drum Ensemble en het aanstormende talent Young Marco op het programma.

25 Years Of Ninja Tune (donderdag 15 oktober, Melkweg 23:00)

Vijfentwintig jaar alweer, een eeuwigheid in muziekland. Ninja Tune ontwikkelde zich het afgelopen tweeënhalve decennium tot één van de meest progressieve en vooruitstrevende labels in de elektronische muziek. Op het verjaardagsfeestje staan onder meer Bonobo en George FitzGerald achter de knoppen.

10 Years BoysNoize Records (vrijdag 16 oktober, Paradiso 23:00)

Nog een verjaardagsfeestje, dit keer van het wat rauwere BoysNoize Records. Een snelle blik op de line-up leert dat het met onder andere Boys Noize zelf, 2 Many DJs, Skream en Joost van Bellen niet anders dan een groot feest kan worden.

Warp & LuckyMe Showcase (zaterdag 17 oktober, Paradiso 23:30)

Op zaterdag is het tijd voor een labelnight van het legendarische Warp, thuishonk van giganten als Aphex Twin, Boards Of Canada en Flying Lotus. De Britten nemen Squarepusher en nog een lading artiesten mee naar wat niet anders dan een avontuurlijke avond in Paradiso kan worden.

MyHouse x Our Society (zondag 18 oktober, RADION 21:00)

Moodymann bracht vorig jaar de spannende en broeierige Detroit technoplaat Moodymann uit. Op MyHouse x Our Society staat hij naast Ge-ology en Marcel Vogel op het affiche voor een mooie afsluiter van het ADE.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>