De vijf spannendste nieuwe albums van december 2015

sunn o

Eigenlijk is het alweer bijna jaarlijstjestijd, maar ook in december komt nog het een en ander uit dat diezelfde lijstjes misschien wel gaat halen. Deze vijf albums beloven in ieder geval de moeite waard te worden:

Coldplay – A Head Full Of Dreams (4 december)

Afgaande op singles als ‘Adventure Of A Lifetime’ en ‘Hymn For The Weekend’ lijkt Coldplay de sound van het tegenvallende Ghost Stories achter zich te hebben gelaten en weer gekozen te hebben voor de bombast van Mylo Xyloto. Hopelijk lukt het de band om weer eens de klasse van platen als Parachutes, A Rush Of Blood To The Head en Viva La Vida Or Death And All His Friends te benaderen.

Sunn O))) – Kannon (4 december)

Sunn O))) liet onlangs nog tijdens Le Guess Who? TivoliVredenburg op haar grondvesten trillen. Het zevende studioalbum van de dronemetalband uit Seattle zal ongetwijfeld eenzelfde soort ervaring overbrengen.

jennylee – right on! (11 december)

Warpaint bassiste Jenny Lee Lindberg gaat het met right on! alleen proberen. Op haar solodebuut wordt ze wel bijgestaan door Warpaint drummer Stella Mozgawa.

Baroness – Purple (18 december)

Baroness komt met Purple eindelijk met de langverwachte opvolger van Yellow & Green. Het is ook het eerste album na het busongeluk in 2012, waarbij vier bandleden en vijf anderen gewond raakten.

Cage The Elephant – Tell Me I’m Pretty (18 december)

Garagerockers Cage The Elephant brengen met Tell Me I’m Pretty hun vierde album uit, die voort zal borduren op het geluid van Melophobia.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>