De vijf spannendste nieuwe albums van januari 2016

david bowie

Een nieuw jaar, nieuwe platen. 2016 lijkt meteen goed te beginnen met een aantal interessante releases:

David Bowie – ⋆ (Blackstar) (8 januari)

Afgaande op de eerste singles en beschrijvingen wordt Bowie’s ⋆ (spreek uit als Blackstar) wat donkerder en experimenteler dan liedjesalbum The Next Day uit 2013. Zijn beste album in decennia wordt hij ook wel genoemd.

Hinds – Leave Me Alone (8 januari)

De buzz rond de Spaanse garagerockende dames van Hinds (dat eerder door het leven ging onder de naam Deers) gaat al een tijdje. Leave Me Alone is het officiële debuut.

Daughter – Not To Dissapear (15 januari)

Daughter debuteerde in 2013 met het prachtige If You Leave en volgt die plaat nu op met Not To Dissapear. Eerste single ‘Doing The Right Thing’ was in ieder geval mooi.

Shearwater – Jet Plane And Oxbow (22 januari)

Afgaande op ‘Quiet Americans’ slaat Shearwater op Jet Plane And Oxbow een ander pad in dan we zijn gewend van Jonathan Meiburg en zijn mannen. Op 22 januari weten we meer.

Conrad Keely – Original Machines (22 januari)

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead-frontman Conrad Keely gaat met Original Machines voor het eerst solo. Aan het eerste voorproefje te horen heeft Keely voor zijn soloplaat wat anders in gedachten dan wat hij normaliter met Trail Of Dead produceert.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>