De vijf spannendste nieuwe albums van februari 2016

animal collective

Januari bracht met David Bowie’s Blackstar en Not To Dissapear van Daughter al een tweetal platen die het wel eens ver kunnen gaan schoppen in de eindejaarslijstjes en ook februari heeft weer een aantal mooie dingen in petto. Wat te denken bijvoorbeeld van het langverwachte album van Animal Collective en Kanye’s nieuwste. Dit zijn er in ieder geval vijf die de moeite waard beloven te worden:

nonkeen – the gamble (5 februari)

Nils Frahm nam the gamble op met zijn vrienden Frederic Gmeiner en Sebastian Singwald en als het maar iets gaat lijken op wat Frahm in het verleden heeft uitgebracht dan zitten we wel goed.

Kanye West – Waves (11 februari)

Kanye West is de laatste jaren zo in het nieuws vanwege zijn rare escapades dat je bijna zou vergeten dat hij een stel heel goede platen heeft gemaakt. Yeezus was misschien niet voor iedereen, maar wie weet, weet hij met Waves weer de vorm van My Beautiful Dark Twisted Fantasy te hervinden.

Animal Collective – Painting With (19 februari)

Een nieuw album van Animal Collective is altijd een belevenis. De groep bracht met Merriweather Post Pavilion een moderne klassieker uit en ook naar Painting With wordt weer reikhalzend uitgekeken.

LNZNDRF – LNZNDRF (19 februari)

Eentje in het rijtje interessante zijprojecten: de broertjes Scott en Bryan Devendorf van The National en Ben Lanz van onder andere Beirut slaan de handen ineen als LNZNDRF.

Wild Nothing – Life Of Pause (19 februari)

Wild Nothing is met Life Of Pause alweer toe aan hun derde studioplaat, na het geslaagde Gemini en opvolger Nocturne.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>