Derde single van the Raconteurs (video)

Een hobbygroep kun je het allang niet meer noemen. Het lijkt wel alsof the Raconteurs, Jack White’s tweede band, nog populairder aan het worden zijn dan zijn eerste band, het welbekende duo-in-wit-en-rood The White Stripes. Al is Brendan Benson natuurlijk stiekem de voorman van het rockkwaret, Jack White is toch op zijn minst de publiekstrekker van de band.

Eerste single Steady as she Goes was wereldwijd een bescheiden hitje, het debuut Broken Boy Soldiers doet het overal prima en de festivaloptredens op onder meer Lowlands en Pukkelpop werden enthousiast ontvangen. En het lijkt er niet op dat Jack White zich snel weer met drumster Meg White zal verenigingen. Want van Broken Boy Soldiers wordt een derde single uitgebracht om de albumverkoop nog wat op te krikken, en wel het bijna gelijknamige Broken Boy Soldier.

Verschijningsdatum in Engeland is 23 oktober, en dat terwijl tweede single Hands nog niet eens zo lang uit is. Het lijkt erop dat de band en label V2 het gezegde ‘het ijzer smeden terwijl het heet is ‘ goed hebben begrepen. De single komt uit in drie verschillende versies, met daarop enkele b-kantjes en live-versies van enkele albumtracks. In november doen the Raconteurs overigens nog een uitgebreide tournee door Engeland. Of White Stripes-fans daarna, in de loop van volgend jaar, weer aan hun trekken komen, is nog onduidelijk.

Bekijk hier de video van hun vorige single, Hands

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Derde single van the Raconteurs (video)

 1. Herman

  Ha Joris,

  het ziet er allemaal goed uit hier. Gefeliciteerd met je eerste blogberichten!

  herman

    /   Reply  / 
 2. Bramns

  Jorisz bedankt voor de link! leuke nieuwtjes (jarvis Cocker) :) Ik hou de site in de gaten!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>