The Sheer en Eboman spelen Super Mario Bros

Vroeger ook je vingers lam gespeeld met Super Mario Brothers? Misschien doe je dat nog steeds wel. En dan kun je natuurlijk net als alle gamers in de rest van de wereld dat klassieke deuntje van Super Mario meeneuriën. Hoe zou deze en andere gamemuziek klinken als een rockband, een elektronicamuzikant en een compleet orkest deze simpel klinkende, maar oh zo ingenieuze muziek naspelen? Dat is op zondag 26 november te horen in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht, tijdens Games in Concert. The Sheer, Eboman en het Metropole Orkest spelen dan gezamenlijk muziek uit games als Super Mario Bros, Halo en Final Fantasy.

Componist Christopher Lennertz treedt op als dirigent van concert. Hij componeerde muziek voor computerspellen Rising Sun, Medal of Honor, James Bond: From Russia with Love en Gun. De organisatie is in handen van Gamer.nl en NCRV radio. Games in Concert is het eerste concert in zijn soort in Nederland. In de VS spelen orkesten en bands al vaker gamemuziek na. Zou Games in Concert ook muziek uit de Zelda-reeks bevatten? Lijkt me schitterend. Wat zou jouw verzoekje zijn The Sheer, Eboman en het Metropole Orkest als het gaat om een stukje gamemuziek?

Interesse in meer game-nieuws? Kijk op games.blog.nl.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>