Pukkelpop 2007: Smashing Pumpkins, Tool, NIN

ToolGruBgotti allen! Na een weekje in Berlijn eerst maar eens een hoeveelheid oudere nieuwtjes er doorheen jagen. Maar in dit geval is oud niet minder lekker. Zeker niet als om de indrukwekkende eerste vracht namen gaat die de Belgische tegenhanger van Lowlands, Pukkelpop, deze week naar buiten heeft gebracht. De headliners liegen er niet om: The Smashing Pumpkins, Tool (foto), Nine Inch Nails, Arcade Fire, Iggy & The Stooges en Basement Jaxx zijn tussen van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 augustus in ieder geval present op het festival in Kiewit, Hasselt. Daarnaast hebben al heel wat andere toppers hun komst naar Pukkelpop bevestigd, zoals The Hives, The Streets, Groove Armada, Lacuna Coil, LCD Soundsystem, Kings Of Leon, M.I.A., Silverchair, CocoRosie. Badly Drawn Boy, Patrick Wolf, Eagles Of Death Metal, Sophia en vele anderen. Klik op lees verder voor de complete line-up tot nu toe op een rijtje.

Reken maar dat veel namen van de Pukkelpop-affiche ook Lowlands 2007 aan zullen doen. Tijdens Pinkpop komen we er achter in hoeverre beide programma's qua grotere namen overeen zullen komen. Nine Inch Nails, CocoRosie, Jamie T Arcade Fire, Laurent Garnier en LCD Soundsystem zullen in ieder geval op Lowlands te zien zijn.

Alle Pukkelpopnamen tot nu toe, alfabetisch gerangschikt:

Agoria – Andy C – Apparat – Apse – Arcade Fire – Architecture in Helsinki – Badly Drawn Boy  – Balkan Beat Box – Basement Jaxx – Battles – Beatsteaks – Bedouin Soundclash – Besnard Lakes  – Black Strobe – The Blackbox – Bonde Do Role – Bookashade – Boys Noize  – Brand New – Cajuan – Cansei de ser Sexy – Cassius  – CocoRosie -Collabs 3000  – Matthew Dear – Deetron – Dennis Ferrer – Digitalism Dizzee Rascal – DJ Jazzy Jeff – DJ Marky – The Draft – Eagles of Death Metal
El Guapo Stuntteam – The End – Enter Shikari – Erol Alkan – Dominik Eulberg – Fear Before The March Of Flames – Fixkes – Funeral for a friend – Laurent Garnier – The Glimmers – Gogol Bordello  – Goldie – Goose – Alex Gopher – Groove Armada – Albert Hammond Jr – Hayseed Dixie – heavy heavy low low – HelloGoodbye  – Ozark Henry  – The Hives – James Holden – Home Video  – Iggy & The Stooges – Ignite – I'm from Barcelona – Jack Penate – Jamie-T – Juliette and the Licks – Just Jack – Justice (Belgie) – Kings of Leon – Krakow – Lacuna Coil – LCD Soundsystem  – Lo-Fi-Fnk  –
Low – Mad Caddies – Matt and Kim  – MIA – Morda – MSTRKRFT  – Mud Flow – My Brightest Diamond – Nine Inch Nails – The Noisettes – Oxia – Peter Pan Speedrock
The Pigeon Detectives – Polytecnic – Prima Donkey – The Rifles – Riton Seasick Steve – SebastiAn – Shitdisco – Silverchair – The Smashing Pumpkins – Sophia – Soulwax Nite Versions – The Sounds – Speedy J – The Streets – Superdiscount 2
The Black Dahlia Murder – Tiga – Tokyo Police Club Tool – Trentemoller – Turbonegro – Two Gallants – Uffie – The Whitest Boy Alive – Patrick Wolf – Zombie Nation.

More bands to be announced soon….    zetten ze er dan nog bij.

Poehee…hallo, bent u daar nog? Pukkelpop heeft bijna altijd een flink aantal smakelijke namen meer dan Lowlands op het programma staan, maar als ons eigen grote festival al maar de helft hiervan ook op de bill heeft staan, dan kan het feest in Biddinghuizen ook al niet meer stuk. Wordt het voor jou kiezen dit jaar, Pukkelpop of Lowlands?

Lees ook:
- Kaiser Chiefs, Jamie T, Laurent Garnier op Lowlands 2007
- Arcade Fire op Lowlands 2007!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pukkelpop 2007: Smashing Pumpkins, Tool, NIN

  1. Kleef

    Voorlopig ga ik uit van mijn eerste Pukkelpop dit jaar. Leuk. Vorig jaar was ik voor het eerst naar Cactus in Brugge gegaan en dat was bijzonder geslaagd. Hopelijk doet men daar in Hasselt niet voor onder, maar met deze voorlopige programmering moet dat geen enkel probleem zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>