Fraaie line-ups Lowlands en Pukkelpop bijna rond

LowlqandsBegint het alweer te kriebelen, je Lowlands- of PukkelpopgevoeL? Hier bij Alternative Blog wel, de hoogste tijd dus voor een update met een blik op de programma's van beide festivals die in hetzelfde weekend plaatsvinden. Na de vorige bulk namen van eind mei (Tool! Nine Inch Nails! Arcade Fire! Kaiser Chiefs!) is Lowlands (17-18-19 aug.) gestaag doorgegaan met het stukje bij beetje onthullen van de rest van het programma. Tot nu toe zijn er bijgekomen: Loney, Dear, Patrick Wolf, The Rifles, Just Jack, Mika,  Peter, Bjorn and John en op dancegebied het sensationele Franse Justice.

Ook het comedyprogramma van Lowlands krijgt meer en meer vorm: je kunt je straks in Biddinghuizen een kriek lachen met onder anderen De Lama's (ja, er zijn mensen die dat leuk vinden), Jan Jaap van der Wal, Comedytrain, Steve Rawlings en Guido Weijers. Meer namen op muziek-, theater-, film- en entertainment gebied volgen binnenkort nog.

De Belgische Lowlandstegenhanger Pukkelpop (16-17-18 aug.) is al een stuk verder met de programmering. Die is zelfs al bijna compleet: het festival heeft op de website al de voorlopige indelingen per podium en per dag gezet. Alleen enkele namen voor de Main Stage ontbreken nog. Het verschil qua headliners met Lowlands: grote namen als Smashing Pumpkins en Iggy & The Stooges die Nederland dit jaar op Pinkpop had, maken in augustus hun opwachting op Pukkelpop. Verder doen veel (vooral grotere) bands logischerwijs beide festivals aan.

Maar de Belgen hebben wel twee muziekpodia meer (acht in totaal met daarop een slordige 200 acts!), met daarop doorgaans nog meer smaakmakers voor de fijnproever die op Lowlands ontbreken. Dat zal dit jaar niet anders zijn, maar omdat Lowlands nog namen uit de hoge hoed moet toveren. Vorig jaar bleef Biddinghuizen verstoken van onder anderen Radiohead, Beck, Daft Punk, My Morning Jacket, TV On The Radio, Dresden Dolls, Nouvelle Vague en anderen.

Nieuwe, leuke acts die Pukkelpop deze weken nog bekend maakte:
The Academy Is…
Arbouretum
Art Brut
The Blackout
Chris Cornell
Cobra Starship
Devendra Banhart
DJ 4T4
Larsson
Liars
Milanese
Nid & Sancy
The Rakes
Rilo Kiley
Silversun Pickups
Spoon
Starfucker
Tanya Stephens
Soulfly
Henry Rollins (spoken word)
Absynthe Minded
Woven Hand
The View
Gildas & Masaya
Various (live)
Fujiya & Miyagi
Biffy Clyro
Fridge
Nosfell
Voxtrot
Rye Jehu
Arquettes
White Circle Crime Club

En daarmee is de koek dus nog steeds niet op, voor beide festivals niet, die nu al mooie programma's hebben. Vertel het in de reacties: welk festival wordt het dit jaar voor jou, Lowlands of toch Pukkelpop? En waarom dan wel? Ondergetekende twijfelt nog…

Lees ook:
- Tool, NIN, The Killers op Lowlands 2007
- Pukkelpop 2007: Smashing Pumpkins, Tool, NIN

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>