Nooit weg geweest Weezer werkt aan nieuwe cd

Rivers Cuomo (Weezer)Het was een jaartje terug wat onduidelijk. Was Weezer na het matige vijfde album Make Believe nu uit elkaar gegaan of niet? Frontman Rivers Cuomo ontkrachtte de geruchten, maar daarna bleef het angstvallig stil, tot groot wantrouwen van de fans. Maar nu is er weer een teken van leven te bespeuren op de website van de Amerikaanse band. Weezer is echt nooit weg geweest, wordt ons gegarandeerd. En het mooiste is nog: een nieuw, zesde album is in de maak.

Rivers Cuomo meldt ons onder de nickname R-dawg het volgende:

"Weezer is just polishing up a batch of songs for a recording session that is going to start at the beginning of July. This will be the final recording session for our 6th album which we aim to put out in the first half of 2008. We hope you are all having good times."

Op voorwaarde dat deze plaat beter wordt dan het halfslachtige, niet meer dan wel aardige Make Believe ben ik bereid dit zeer goed nieuws te vinden. Het past verder wel in het grillige verloop van de carrière van ultieme nerdrockband Weezer, de koningen in het verpakken van ongelukkige perikelen in de liefde en het sociale leven in heftige, melodieuze rocksongs. Het titelloze album met de blauwe hoes uit 1994 met de hit Buddy Holly was een groot succes, waarop de rauwe, onbegrepen, maar oh zo briljante opvolger Pinkerton (1996) genadeloos flopte.

Vijf jaar bleef het stil, tot de commerciële revanche volgde met nog een titelloos album in 2001, dit keer met groene hoes, The Green Album dus. Waarna we een jaar later alweer de vierde plaat Maladroit op ons afgevuurd kregen. Daarna weer die ongemakkelijke, lange stilte met het tegenvallende Make Believe na drie jaar. Afgaande op dit verhaaltje zou een zesde Weezer-album dus een knaller van jewelste moeten worden. Maar toch zeg ik: eerst horen, dan geloven. Hoe hoog schat jij het songschrijfschap van Rivers Cuomo nog in?

For old time's sake: bekijk hier die klassieke video van regisseur Spike Jonze bij Buddy Holly, waarin de band in de oude Amerikaanse serie Happy Days is geplaatst.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nooit weg geweest Weezer werkt aan nieuwe cd

  1. Derk-Jan

    Hopelijk weer een beetje terug naar het niveau van Blue Album, want die laatste plaat suckte gigantisch!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>