Videogamemuziek met Metropole Orkest op Lowlands

World Of WarcraftVorig jaar in november was het een ware happening in het Utrechtse Vredenburg: Games In Concert. Bij dit speciale concert brachten The Sheer en Eboman met het Metropole Orkest muziek uit beroemde computerspelletjes ten gehore, onder anderen van de Super Mario Bros.-reeks, Halo en Final Fantasy. Het project krijgt in augustus een vervolg op Lowlands: daar vindt een nieuwe aflevering van Games In Concert plaats in de levensgrote Alpha tent. In die tent passen 15.000 bezoekers, waarmee deze Games In Concert op slag het grootste gamemuziek-concert ooit gehouden zal zijn.

Onder leiding van dirigent Jurjen Hempel speelt het 60-koppige Metropole Orkest dit keer muziekstukken uit games als Metal Gear Solid 2, Killzone en World of Warcraft. Hempel heeft een internationale reputatie op het gebied van hedendaagse muziek en dirigeert regelmatig op grote muziekfestivals. Ook The Sheer is weer van de partij om live mee te spelen, evenals zangeres Floor Jansen van After Forever en zelfs het koor PA'dam.Visuals uit de games begeleiden dit muziekspektakel.

Games in Concert is een initiatief van NCRV Radio en de website Gamer.nl en beleefde op 26 november 2006 haar succesvolle debuut in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Tijdens de aflevering van het NCRV-radioprogramma Bring it on! op 3FM op 26 augustus zullen delen van het concert te horen zijn. In de genoemde games zijn zeker fraaie stukken muziek te horen, maar een Lowlands-publiek krijg je natuurlijk pas echt om als je ook put uit de muziek van eeuwige klassiekers Super Mario of The Legend Of Zelda. Uit welke spellen zou jij de muziek wel door dit gezelschap vertolkt willen horen?

Overigens is het grootste deel van het Lowlands-programma inmiddels bekend. Een uitgebreid Lowlands programmaoverzicht zal als Volkskrantbijlage verschijnen op woensdag 25 juli 2007.

Lees ook:
- Nieuwe Lowlands-namen: The Shins, The View en Dinosaur Jr.
- Fraaie line-ups Lowlands en Pukkelpop bijna rond
- Tool, NIN, The Killers op Lowlands 2007
- Pukkelpop 2007: Smashing Pumpkins, Tool, NIN

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Videogamemuziek met Metropole Orkest op Lowlands

  1. Angelo

    Killzone? Fuckin’ hell, wat een overhyped stukje stront.

    Ik zie liever Hitman Blood Money’s soundtrack live, of nog beter, Final Fantasy (VIII, of X)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>