Pinkpop voor het eerst niet tijdens Pinksteren

De kogel is door de kerk. Of eigenlijk door Megaland in Landgraaf. Pinkpop breekt in 2008 met een aloude traditie: voor het eerst in de geschiedenis van neerlands oudste openlucht popfestival vindt Pinkpop niet plaats tijdens Pinksteren. Dat schrijft de krant Metro vandaag. Pinkpop 2008 vindt plaats op vrijdag 30 mei, zaterdag 31 mei en zondag 1 juni. Pinksteren valt volgend jaar zo vroeg dat het amper mogelijk is om grote buitenlandse bands te boeken.

Dit was in rampjaar 2005 ook het geval: toen hield Pinkpop vast aan het ook al zeer vroeg vallende Pinksterweekeinde, met als gevolg een zeer matig programma met weinig headliners en amper 20.000 bezoekers op de voormalige paardenrenbaan in Landgraaf.

Daar moet festivaldirecteur Jan Smeets niet meer aan denken, zegt hij in een gesprek met Metro. Eerst wilde hij afwachten of grote bands bereid waren speciaal met Pinksteren naar Pinkpop te komen, maar dit bleek ijdele hoop. "Die bands dienden zich niet aan", zegt Smeets in de krant. "Veel bands gaven aan graag naar Pinkpop te willen komen, maar dan wel later in het jaar. Toen moesten we met de billen bloot." Voor de nieuwe data hebben zich naar verluidt nu al grote namen aangediend. In 2009 moet Pinkpop wel weer gewoon tijdens Pinksteren plaatsvinden.

Het is ook voor het eerst dat Pinkpop al op vrijdag begint. Smeets denkt aan een begintijd van 18.00 uur, zodat iedereen op z'n gemakje kan afreizen naar Landgraaf. Ook probeert hij de kaartprijs op 115 euro te houden, net als dit jaar. De traditionele persconferentie waarbij Pinkpop het programma bekend maakt wordt gehouden op woensdag 13 februari. De kaartverkoop start op zaterdag 16 februari.

Echte liefhebbers hoeven Pinkpop op Tweede Pinksterdag overigens niet te missen. Een tweede Classic-editie staat gewoon gepland tijdens Pinksteren, op maandag 12 mei.

Roept u maar in de comments: is het een goed besluit om Pinkpop 2008 na Pinksteren te laten plaatsvinden? Ik denk dat het een goede beslissing is: nog zo'n jaar als 2005, met weinig grote namen en daardoor weinig publiek, zou Pinkpop voorgoed de nek om kunnen draaien en dat lijkt me eeuwig zonde. Een wijs besluit, kortom!

Lees ook:
- Verslag Pinkpop 2007, dag 3
- Verslag Pinkpop 2007, dag 2
- Verslag Pinkpop 2007, dag 1

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Pinkpop voor het eerst niet tijdens Pinksteren

 1. maikel

  Nou mij maakt het totaal niet uit, als daardoor betere bands komen vind ik ut goed hoor

    /   Reply  / 
 2. Randy

  Mooi moment om Dynamo weer terug te brengen tijdens de pinsterdagen…

    /   Reply  / 
 3. Danny

  Kunnen we niet gewoon Pinksteren zélf verplaatsen? Pinkpop is een historisch festival en bestaat al veel langer dan Pinksteren zelf, dat alleen maar probeert mee te liften op het succes van Pinkpop. Walgelijk.

    /   Reply  / 
 4. Sjeng

  Daar ga je me toch grof de fout in.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>