Centjes op? Doe Maar weer bij elkaar in de Kuip

Erg 'alternatief' kunnen we vaderlands poplegende Doe Maar misschien niet noemen. Maar toch: de band heeft een zeer breed publiek en zelf mag ik hun Nederlandstalige ska en reggae af en toe ook nog graag horen. Blijkbaar zijn de grof verdiende centjes van die zestien Ahoy'-concerten uit 2000 alweer op, want de groenroze zweetbandjes mogen weer van zolder. Volgend jaar komt Doe Maar nóg een keer bij elkaar, op 12 juli voor een groot openluchtconcert in de Rotterdamse Kuip.

Nee, dit zagen we in het jaar der reünies tóch niet aankomen, een tweede hereniging van Nederlands' populairste band aller tijden in zeven jaar tijd. De voorverkoop van het concert begint aanstaande zaterdag 1 december. Ticketprijzen zijn 59 euro, 57,50 euro of 45 euro. Toe maar.

"We zijn zeven jaar verder en eerlijk is eerlijk, het blijft toch kriebelen om nog één keer samen te spelen. Toen de mogelijkheid zich aandiende om een concert te geven in De Kuip, leek dit ons een uitgelezen kans om nog één maal een bijzonder concert te beleven samen met onze fans", aldus de bandleden in een bericht van persbureau Novum. Een uitgelezen kans. Yeah, sure.

Duizenden mensen zullen hier heel blij van worden, u de lezer wellicht ook, maar ik laat deze tweede nogal overbodige reünie fijn aan me voorbij gaan. Met andere woorden: laat maar. Zeker als het in een voetbalstadion is. Zou een groot publiek na de uitgebreide reünie van 2000 alwéér zitten te wachten op nog een hereniging van Doe Maar? Je zou zeggen dat het toch een keer klaar is. En wedden dat er bij vlot uitverkopen meer concerten bij komen?

Ik ben wel blij dat ik destijds in 2000 een intiemer tryout-concert van Doe Maar in Tivoil, Utrecht kon bijwonen. Dat staat nog in mijn geheugen gegrifd als een erg fijn en goed concert van een nog altijd geweldige Nederlandse band. Maar in dit geval lijkt het verleden laten rusten me toch echt beter. Of er net als in 2000 ook weer een nieuw album komt bij deze ongetwijfeld zeer lucratieve reünie (zelfs al weten we nog niet wat een kaartje kost), is nog onduidelijk. Al zit een groot publiek natuurlijk toch niet op nieuwe nummers te wachten. En zeg nou zelf: wie draait die Doe Maar-plaat uit 2000, Klaar, nog wel eens?

Bent u wel present in de Kuip om weer mee te blèren met Belle Hélène, Doris Day en De Bom?

Doe Maar begin jaren tachtig – 32 jaar

Doe Maar in 2000 – De Bom (live)

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Centjes op? Doe Maar weer bij elkaar in de Kuip

 1. Wolter

  Ik deel je mening volkomen, ik laat het bij mijn try-out concert herrinnering van Paradiso. Heerlijk.

    /   Reply  / 
 2. Sjoerd

  Doe Maar wel een nieuw album met nieuwe nummers, ik ben met Klaar nog steeds niet klaar en ook nog erg Hees van Ahoy, nummers als alles Doet ut nog en het beste zijn toch echt heerlijke nummers ( net als de rest van de cd) het volwassen geluid van die cd geeft het gevoel dat Doe Maar gewoon is mee gegroeid met de tijd en een nieuw album zou geweldig zijn. Ik ben er zeker bij 12 Juli en hoop nog ergens een Try out te mogen mee pikken!!!!

    /   Reply  / 
 3. Inge

  Ik was echt een Doe Maar fan in de jaren 80, een flauwvallende griet van 14. Toen ze hun reunie gaven in Ahoy was ik er uiteraard bij. Toen zeiden ze dit is echte de laatste keer we komen niet meer het is voorbij. En nu ze komen weer bij elkaar en echt ik denk ook laat maar “Doe Maar”. Tenzij Rene van Collum erbij is en niet die fluim van een Jan Peijenburg.

    /   Reply  / 
 4. Pim

  Inderdaad, centjes op, maar weer even een concertje. Doodzonde dat deze pop legende uit de jaren tachtig zichzelf zo in de uitverkoop zet. Ben in 2000 bij het eerste concert in Ahoy geweest, man wat een mooie avond. Hun geloofwaardigheid is helemaal verdwenen, temeer er nu al een tweede concert op stapel staat. Erg jammer, ik ga mooi niet.

    /   Reply  / 
 5. Frank

  Dat de twee concerten -ondanks de eerdere aankondiging van de organisator- nog steeds niet zijn uitverkocht zegt genoeg.

  Laat Maar.

  .

    /   Reply  / 
 6. Edwin

  Pfff…wat negatief allemaal…de Rolling Stones maken al vijftien jaar comeback na comeback, drijvend op oud succes en daar hoor je niemand over. Terecht overigens.

  De muziek van Doe Maar is nog steeds goed, aanstekelijk het het allerbeste wat er ooit van Nederlandse bodem is gekomen. Zolang er in elke Nederlandse kroeg nog wordt meegezongen en -gesprongen op hun muziek is ELKE reünie gerechtvaardigd…die paar verzuurde puristen die menen het beter te weten neem ik dan wel op de koop toe.

  En dat de heren wat willen verdienen aan hun culturele erfgoed is niet meer dan logisch, beter dan bijvoorbeeld een Britney Spears die veel rijker wordt met kaugomballenmuziek voor weekdieren.

  Tot slot vind ik twee keer een reünie in 24 jaar tijd niet bepaald jezelf in de uitverkoop zetten. Ik zou me pas zorgen gaan maken als ze elke week in Het Hutje te Franeker voor 150 man staan te spelen.

  Dus jongens, niet zo verbitterd. Doe Maar rules, kicks ass en is na al die jaren nog gewoon simply The Best…geen discussie mogelijk. Punt.

    /   Reply  / 
 7. Henk

  Erg jammer dat ze na ‘de allerlaatste keer’ in 2000 dit keer toch overduidelijk voor het grote geld gaan. Een andere reden zie ik niet, anders gingen ze wel in Paradiso staan.

  @Edwin: Wat de Stones doen interesseert me helemaal geen biet. Laat staan Britney Spears.

    /   Reply  / 
 8. Pim

  Inderdaad Henk, dat is ook de reden dat ik het zo jammer vindt dat ze nu wéér een reünie organiseren. Dat ze in 2000 (naar eigen zeggen éénmalig) bij elkaar kwamen, vond ik super. En dat ze erbij zeiden dat ze er allemaal wat aan over moesten houden, vond ik echt slim van ze, met name voor Jan Pijnenburg en Jan Hendriks. Want de heren Vreinten en Jansz zullen de Doe Maar centjes nogsteeds wel binnen krijgen. Dikke zak met poen voor 17 keer Ahoi vol, mooi geweest zou je denken. Niet dus, en daarom vinden sommige mensen ze niet meer geloofwaardig Edwin. En dat heeft in mijn geval niets met purisme te maken. En de muziek wordt er zeker niet slechter van, dat is waar.

    /   Reply  / 
 9. mr e one

  echt nederlands zuren over mooie dingen
  deze jongens zijn gewoon top muzikanten ….
  lul niet maar geniet.
  nee kane is een top band help help zo slecht.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>