Jullie kijken het meest uit naar dEUS in 2008

Na enkele weken en precies 999 (echt waar!) stemmen in de poll op Alternative Blog over de nieuwe platen in 2008 waar jullie het meest op zitten te wachten, is er een duidelijk winnaar. Als het aan bijna 30 procent van jullie lag, kwam de nieuwe cd Vantage Point van dEUS nog liever vandaag dan morgen in de winkel te liggen. Nog even geduld: in maart is de vijfde plaat van dEUS verkrijgbaar. Hoe het album gaat heten, horen we binnenkort. Ook kijken jullie met een score van circa tien procent per album uit naar het nieuwe werk van The Black Crowes, Portishead, Nick Cave & The Bad Seeds, My Bloody Valentine en The Mars Volta.

Onbekend(er) maakt onbemind(er)? Slechts luttele procenten van de stemmen waren voor de nieuwe te verwachten cd's van herrieschoppers Be Your Own Pet (2,6%) en nieuwe band The Gutter Twins (met Gregg Dulli en Mark Lanegan, 3,7%). Van oudgedienden Nada Surf en zeker het ooit zo populaire Supergrass (3,5%!) zal het jullie verder een rotzorg zijn dat ze wederom een nieuwe cd uitbrengen.

Overigens kijkt slechts 4,4 % van jullie de lezers het meest uit naar de enige Nederlandse release uit de poll, A Tale Of Two Devils van Voicst. Terwijl voorproefjes van de tweede cd van deze Amsterdamse band erop wijzen dat dit wel eens een bescheiden vaderlands meesterwerkje kan worden. Binnenkort weten we dat weker: A Tale Of Two Devils komt in het eerst weekend van januari uit.

Tussen het moment van publicatie van de poll is nog meer boeiend release-nieuws natuurlijk de revue gepasseerd. Ook binnenkort uit: nieuwe albums van oa. R.E.M., Coldplay (nog geen releasedatum), British Sea Power, Antony & The Johnsons, The Long Blondes, The Kills, The Breeders, Danko Jones, Elbow, Adam Green, Autechre, Devotchka, The Magnetic Fields, Hot Chip, Goldfrapp, Flogging Molly en uiteraard vele anderen. Op papier is 2008 alweer een fraai release-jaar.

Check de hele lijst van nieuwe releases en de data die hier rond de jaarwisseling zal verschijnen. En schreeuw gerust nog even hieronder naar welke nieuwe plaat je nu echt het meest uitkijkt in 2008!

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Jullie kijken het meest uit naar dEUS in 2008

 1. Blaurey

  Ik ben ook voor dEUS gegaan maar ik ben ook minstens net zo benieuwd naar de nieuwe Portishead, Nick Cave & The Bad Seeds en ook The Gutter Twins lijkt me heel interessant! Op papier ziet het er allemaal veelbelovend uit!

    /   Reply  / 
 2. Magnus

  Blind Melon – Sometimes. Ondanks het overlijden van Shannon Hoon klinken de eerste nummers met nieuwe zanger Travis Warren veelbelovend.

    /   Reply  / 
 3. Alexander

  Niet vergeten: nieuw album van Franz Ferdinand in 2008! Daar kijk ik het meeste naar uit!
  Nog geen release datum bekend trouwens.

    /   Reply  / 
 4. Derk-Jan

  Portishead for me! Lang op gewacht ;) !

    /   Reply  / 
 5. Joost

  Ik ben ook wel benieuwd naar de nieuwe dEUS, alhoewel ik Pocket Revolution een beetje tegen vond vallen ivm het briljante (ja!) The Ideal Crash. Wat ik van de nieuwe CD van The Mars Volta heb gehoord klinkt veelbelovend. En dan is er ook nog een nieuwe Xiu Xiu…

    /   Reply  / 
 6. Kleef

  R.E.M.!
  En de bijbehorende tour uiteraard :)

  fijne jaarwisseling aan allen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>