Downloaden: In Rainbows remixen van Amplive: Rainydayz Remixes

Na wat gesteggel over en weer tussen remixer en Radiohead's publisher Warner/Chappell nu toch helemaal gratis te downloaden: de collectie remixen die Amplive maakte van zeven nummers van Radiohead's jongste album In Rainbows, onder de titel RainyDayz Remixes. De eerste bewerkingen doken eind vorig jaar al op. Volgens eigen zeggen vormen de remixes van Amplive een eerbetoon aan 'een van zijn favoriete platen', gemaakt met behulp van MC's en rappers als Too $hort, Del the Funky Homosapien, Chali 2na en ene MC Zumbi. Wie kent ze niet?

Het eindresultaat: op een bij vlagen originele manier verknipte en opnieuw aan elkaar geplakte en gesamplede versies de In Rainbows nummers, zodat Weird Fishes en 15 Step opeens transformeren in funky hiphoptracks met creatief samplegebruik, met in de verte nog flarden van Thom Yorke's stem. Ook Reckoner, Faust Arp (flink upgepitcht als Faustz), Video Tape (Video Tapez) en Nude (als Nudez) zijn slechts terug te herkennen aan het gebruik van flarden Radiohead.

Leuk gedaan, beslist het beluisteren waard, maar we steigeren er ook weer niet van achterover. Dat we denken: "Alle Radiohead's nog aan toe, wat een geweldige remixes!" Desalniettemin: de RainyDayz Remixes downloaden doet u hier. Enjoy.

01 Rainydayz
02 Video Tapez (ft. Del the Funky Homosapien)
03 Nudez (ft. Too $hort & MC Zumbi of Zion I)
04 Weird Fishez
05 All I Need
06 15 Stepz (ft. Codany Holiday)
07 Reckonerz (Ft. Chali2NA)
08 Faustz

Meer over Radiohead op Alternative Blog:
- EMI slingert greatest hits van Radiohead op de markt
- Kijken: Radiohead's nieuwjaarswebcast: Scotch Mist
- Video's: Radiohead's Webcast Thumbs Down
- Radiohead op Roskilde, Rock Werchter en in Amsterdam
- ANP-kul: 'Fans betaalden niets voor nieuwe Radiohead'
- Album van de week – Radiohead – In Rainbows 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Downloaden: In Rainbows remixen van Amplive: Rainydayz Remixes

  1. Fitz

    Opzich zijn het noggeeneens heel onbekende MC´s.

    O.A van the Gorillaz en Jurassic 5.

    Verder helemaal mee eens leuk om ze in een hip hop jasje te horen maar verder zal ik m niet heel vaak aanzetten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>