In Première: Portishead – Machine Gun

PortisheadNieuwe video's zie je in de rubriek In Première.

Nu ook officieel te horen én te zien: de eerste single van het nieuwe Portishead-album Third: Machine Gun. Typisch een liedje dat z'n naam eer aandoet: het was een minimaal klinkend nummer geweest als die bijna industriële drums niet zo verwoestend klonken, terwijl de tegelijkertijd kwetsbare en krachtige klaagzang van Beth Gibbons de beats wonderwel aankan.

Nee, Portishead breekt op Third, de eerste studioplaat in elf jaar, niet volledig met het verleden. Maar dit is vergeleken met Dummy beslist andere koek.

Stel je van de bijbehorende, gisteren op de website gepresenteerde video niet teveel voor, al vind je het wellicht een intrigerend schouwspel als je ook de webcasts van Radiohead n.a.v. In Rainbows geweldig vond. Donker beeld, blauwige lichtval, mysterieus sfeertje passend bij de duistere sfeer van de track en afwisselend Gibbons en de mokerslagen op de elektronische drumkit in close-up in beeld. Enjoy, en ik hoor graag wat je van deze Portishead andere stijl vindt.

Het concert van Portishead
op 7 april in Amsterdam is reeds lange tijd uitverkocht.

Portishead – Machine Gun

Lees ook:
- Portishead maakt tracklisting derde album bekend
- Nieuwe cd Portishead uit in april 2008
- Portishead sleutelt nog even verder aan nieuw album
- Portishead na tien jaar weer op het podium

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “In Première: Portishead – Machine Gun

  1. Blaurey

    Inderdaad best een intrigerend filmpje. De plaat is een meesterwerk! Niks minder!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>