In Première: Portishead – The Rip

Still uit video The RipNieuwe video's zie je in de rubriek In Première.

Na het heftige Machine Gun heeft Portishead ervoor gekozen om als tweede single van nieuwe meesterlijke plaat Third een van de mooiste nieuwe liedjes uit te kiezen. En dat is The Rip, dat heel klein en kwetsbaar begint met slechts akoestische gitaar en de stem van Beth Gibbons, om uit te monden in een fraaie finale met behulp van slechts lichte drums en keyboards. Geen vrolijke muziek, dat zijn we gewend van Portishead, en daar hoort dus een naargeestige, maar indrukwekkende video bij.

In een heftige animatie zijn we getuige van een ware nachtmerrie, die nog zo luchtig begint met een vrolijk huppelend konijntje door het bos. Maar dat bos wordt gekapt, en verderop in de stad verandert de oneindige file al gauw in een dodenrit, terwijl er oneindig veel mensen uit de lucht naar beneden blijven vallen, met weinig kans op overleving. Of ze moeten in zee belanden, waar zwemmende oogballen en klokken de dienst uitmaken.

Zware kost, deze huiveringwekkende koortsdroom, maar het ziet er schitterend uit: oordeel zelf.

Portishead – The Rip

Lees ook:
- Review: Portishead – Third
- In Première: Portishead – Machine Gun
- Portishead sleutelt nog even verder aan nieuw album
- Portishead na tien jaar weer op het podium

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>