Silence Is Sexy ‘lekt’ nieuw album zelf als torrent

De plannen om een nieuwe plaat gratis weg te geven, had het Utrechtse Silence Is Sexy al. Maar iets beloven en het vervolgens ook doen, dat zijn natuurlijk twee verschillende dingen. Maar de band houdt woord. Sterker nog: het nieuwe, tweede album This Ain't Hollywood wordt zelf 'gelekt', als een torrent nota bene via een min of meer illegale bron: de torrentsite Mininova.org. Een mooie publiciteitsstunt in de nieuwe traditie dat gratis muziek maar meer mensen naar optredens moet lokken om inkomsten te genereren.

Maar Silence Is Sexy lijkt meer te willen zeggen met de opzienbarende actie, die niet eerder door een Nederlandse band is uitgehaald. De band zegt een statement te willen maken tegen het deel van de muziekindustrie dat zich verenigd heeft in Stichting Brein. "Deze club trekt ten strijde tegen diensten als Mininova zoals Don Quichot tegen de windmolens vocht", zegt Pim van de Werken van Silence is Sexy. "Het wordt tijd dat de industrie de hand in eigen boezem steekt en eerst fatsoenlijke alternatieven ontwikkelt." Nobel, al kun je betwijfelen of de vuist van een nog kleine band als Silence Is Sexy sterk genoeg is.

"Tot nu toe werkte de techniek van torrents alleen goed bij populaire mainstream releases. Dit omdat een torrent alleen blijft werken zolang genoeg mensen de plaat blijven down- en uploaden. Dankzij het Content Distribution programma van het Nederlandse Mininova is hier verandering in gekomen.", aldus van de Werken.

Daar heeft ook de Nederlandse directeur van Mininova iets over te vertellen. "We zagen dat veel artiesten enorm gebaat zijn bij goede gratis distributie", zegt deze Niek van der Maas. "Daarom zorgen wij ervoor dat torrents die binnen het Content Distributie programma vallen altijd beschikbaar zijn en worden uitgelicht. Het is geweldig om te zien dat een band als Silence is Sexy hier gebruik van maakt. Ik verwacht dat steeds meer en steeds grotere bands hier gebruik van zullen maken."

De torrent is hier te downloaden: www.mininova.org/tor/1809685
Mensen die niet bekend zijn met torrents kunnen de plaat ook downloaden via de bandwebsite: www.silenceissexy.nl. Het nieuwe werk komt ook in fysieke vorm op cd uit, op 29 september in een digi-pack via distributeur Konkurrent. De cd-presentatie is op vrijdag 26 september in Tivoli De Helling in Utrecht.

"Maar voordat ik ga downloaden: hoe klinkt die muziek eigenlijk", vraagt u zich nog af. Wel, als een lang niet misselijke kruising tussen Radiohead, Interpol en Editors, zonder direct als een kloon te kunnen worden bestempeld. Ook bij Alternative Blog loopt het nieuwe album inmiddels binnen…

Zie ook:
- Silence Is Sexy geeft nieuw album gratis weg

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Silence Is Sexy ‘lekt’ nieuw album zelf als torrent

 1. Danny

  Zeer cool van ze, ga ze ook bekijken in Tivoli:) Leuke band live, heb ze nu al 2x mogen aanschouwen. Album ook maar even binnenhalen.

    /   Reply  / 
 2. Johnny

  Slimme actie, had ze nog niet eerder geluisterd. Dit wekte mijn interesse, en het valt me niks tegen.

    /   Reply  / 
 3. Niels

  Grappige en moderne manier van promoten, maar toch de band blijft echt ontzettend slecht, live en op cd.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Releases Beep!Beep! gratis te downloaden via Mininova | Alternative

 5. Pingback: Guilty! Boetes en celstraf voor oprichters The Pirate Bay | Alternative

 6. Pingback: Alternative » Silence Is Sexy geeft Cubaans getinte EP This Is Hollywood weg

 7. Pingback: Mininova bites the dust: illegale torrents verwijderd | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>