Nieuw album Andrew Bird eind januari: Noble Beast

Iedere vogel zingt of fluit zoals hij gebekt is. En dat geldt dus ook voor Andrew Bird uit de Amerikaanse stad Chicago, die behalve een begaafd fluiter en songschrijver ook een zeer bekwaam man is op de viool. Na de fraaie platen Weather Systems, The Mysterious Production Of Eggs en Armchair Apocrypha van de afgelopen jaren, verschijnt er eind januari een nieuw album van Bird, Noble Beast getiteld, uitgebracht op het Fat Possum-label.

Voorproefje Oh No is weer typisch zo'n zachtaardig, lekker warm
deuntje, dat mede dankzij Bird's gefluit ideaal is om 's morgens op te
ontwaken. Het openingsnummer van Noble Beast is al te beluisteren via de Forkcast van Pitchfork.

Tourplannen van Bird zijn nog niet bekend, wel is er in zijn webwinkel
ook een live-album te koop, afgelopen september opgenomen in Montreal.
De laatste keer dat Bird in Nederland was te bewonderen, was vorig jaar
november op Crossing Border in Den Haag. Bird stond toen garant voor een van de mooiste optredens van het festival, waarbij met viool en sampler gehele strijkorkesten kon laten weerklinken. Zie ook hoe hij Oh No op die indrukwekkende manier een zijn eentje opvoert.

Andrew Bird – Oh No (live)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuw album Andrew Bird eind januari: Noble Beast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>