MGMT- en Of Montreal-leden maken plaat als Blikk Fang

Na een druk jaar lijkt het erop dat het flink doorgebroken MGMT de komende tijd even rust heeft. Een van de kernleden, Andrew Vanyngarden is momenteel namelijk druk met een samenwerking met iemand die ook continu een overdosis aan ideeën in z’n muziek weet te proppen: Kevin Barnes van Of Montreal. De naam van hun band: Blikk Fang. De twee zijn bezig een debuutalbum op te nemen met producer Jon Brion, die in het verleden zowel met wijlen Elliott Smith als rapper Kanye West werkte, zo vertellen ze aan Rolling Stone. Eerder dit jaar verschenen er online al demo’s onder de naam Blikk Fang, maar die zouden volgens het duo nep zijn geweest.

Het afgelopen jaar samen opnemen is er amper van gekomen, vanwege het vele touren van beide ‘moederbands’. Toch is er al het een en ander vastgelegd, volgens Barnes het beste te omschrijven als soulvolle progrock. “Het zal wel een behoorlijk schizofrene en maffe plaat worden”, denkt hij. Dat mag je wel verwachten, als je alleen al naar de bands van Barnes en Vanwyngarden luistert.

Barnes is na Of Montreal’s Skeletal Lamping van dit jaar ook alweer bezig met het schrijven van een nieuwe album voor zijn hoofdproject, zo vertelt hij. Fysiek en noisy zijn tot nu toe de sleutelwoorden in het abstracte proces dat zich in zijn hoofd voltrekt. Klinkt reuzespannend natuurlijk, maar we zijn vooral benieuwd waar de Blikk Fangers (ha ha!) precies mee aan komen zetten.

Of Montreal – Id Engager

MGMT – Kids

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “MGMT- en Of Montreal-leden maken plaat als Blikk Fang

  1. Freakystyle

    MGMT is de saaie, oninteressante versie van Of Montreal. Hopelijk is Blikk Fang beter.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: In Première: Griezelvideo van MGMT’s Kids | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>