Green Day heeft ook in de 21ste eeuw nog zenuwinzinkingen

Punkrockband op leeftijd Green Day maakte op de eigen website de fans al een tijdje lekker met de mededeling ‘Green Day coming 2009‘. Vandaag is er meer duidelijk geworden: de opvolger van het alweer vijf jaar oude American Idiot heeft de waanzinnige positivo-titel 21st Century Breakdown meegekregen. De plaat, opgenomen met producer Butch Vig (Nirvana, Smashing Pumpkins, zelf drummer in Garbage) komt ergens in mei wereldwijd in een muziekwinkel te liggen bij u in de buurt. Online voorbestellen is nu al mogelijk. Waarom het allemaal zo lang geduurd heeft is niet helemaal duidelijk, ook al schreef frontman Billie Joe Armstrong in 2007 al tientallen liedjes. De chaos in z’n hoofd gooide naar verluidt roet in het eten. Het sixties garagerock-avontuurtje als The Foxboro Hot Tubs versnelde de boel ook al niet.

De titel doet vermoeden dat het album wel weer eens politiek geladen kan zijn, zoals American Idiot vijf jaar terug bedoeld was als schop onder de kont van George W. Bush en diens beleid. Zou de band onder leiding van Billie Joe Armstrong het dan nog niet zonniger inzien met een nieuwe Amerikaanse president?Het achtste Green Day-album is bovendien vrij ambitieus in drie secties verdeeld: Heroes And Cons, Charlatans And Saints en Horseshoes And Handgrenades.

Green Day – Boulevard Of Broken Dreams (live)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Green Day heeft ook in de 21ste eeuw nog zenuwinzinkingen

  1. Pingback: Punkpop don’t stop: Blink-182 weer bij elkaar | Alternative

  2. Pingback: Limp Bizkit terug met tour, nieuw album én Wes Borland | Alternative

  3. Pingback: In Première: Green Day - Know Your Enemy | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>