Limp Bizkit terug met tour, nieuw album én Wes Borland

Is er ook maar iemand die gelooft dat ze het alleen maar voor de Nookie doen? Hoe dan ook: in een week dat meer platte, populaire Amerikaanse gitaarbands een terugkeer bekend maken, kondigt Limp Bizkit na maanden van geruchten voeren nu zelf aan weer bij elkaar te zijn voor een tournee en zelfs een nieuw album. Tegen alle verwachtingen in is gitarist Wes Borland ook weer van de partij; in 2001 verliet hij de nu metal/hardcoreband, om in 2006 weer even terug te keren en weer te vertrekken naar Marilyn Manson Als er al geschillen waren, dan zijn ze nu blijkbaar bijgelegd. “We kwamen erachter dat we allebei meer verveeld en verafschuwd waren van en door de huidige populaire harde muziek, dan van elkaar”, aldus frontman Fred Durst en Borland in een gezamenlijk statement op de bandwebsite. Hoe ironisch, zeiken op een blijkbaar beroerd muzikaal klimaat dat je zelf op z’n minst mede geschapen hebt.

Een nieuwe plaat opnemen is van later zorg: eerst gaat Limp Bizkit in het voorjaar op tournee door Europa, Rusland en de Baltische Staten, waar de groep nog nooit gespeeld heeft. Het is al bekend dat Limp Bizkit op Rock Am Ring/Rock Im Park in Duitsland, zodat een optreden op Pinkpop 2009 wel een kleine zekerheid mag heten.

Zoals het een goed persbericht over een populaire band betaamt, zijn er op het eind nog wat cijfertjes toegevoegd die laten zien dat de ongetwijfeld gelukkige fans met velen zijn: “Limp Bizkit’s first three albums have sold over 20 million copies in the U.S. alone, and another 13 million in the rest of the world.”

Heel tactisch om de verkoop van de eerste drie cd’s te onderstrepen in een poging te verhullen dat de laatste twee platen Results May Vary en The Unquestionable Truth (Part 1) het veel minder goed deden. Failed!

In al z’n platte stomheid nog best lekker: Rollin’

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Limp Bizkit terug met tour, nieuw album én Wes Borland

 1. Pingback: Rock Werchter 2009: Oasis, Kings Of Leon, Franz Ferdinand, Elbow | Alternative

 2. Menno

  Dit maakt mijn dag!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 3. Jimmy Shelter

  Geld is duidelijk weer belangrijker dan integriteit.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>