Nine Inch Nails neemt (voorlopig?) afscheid met nieuwe tournee

Als Nine Inch Nails komende zomer nog optredens in de buurt geeft, dan doen de fans er goed aan die niet te missen. NIN-brein Trent Reznor heeft namelijk via een ‘persoonlijk briefje‘ aangekondigd dat het na de komende tournee van zijn band in ieder geval tijdelijk gedaan is voor Nine Inch Nails. Dat gebeurt wat hem betreft dan op een goed punt, na de grootste tournee ooit die NIN in Amerika deed (de Lights In The Sky-tour) en in het jaar dat Reznor twintig jaar geleden debuut Pretty Hate Machine uitbracht. “Ik ben erg trots op de tournee. Het is echt het toppunt geweest van wat ik op technisch, muzikaal en visueel gebied voor elkaar kon boksen.” Geruchten dat Nine Inch Nails nooit meer zou touren, deden al eerder de ronde.

Voordat Nine Inch Nails voor onbepaalde tijd in de koelkast belandt, gaat Reznor kortom nog met zijn band op tournee. De naam NIN gaat voor Europa in ieder geval rond voor het rondreizende festival Sonisphere, aangevoerd door Metallica. Het is echter nog niet bekend of Nine Inch Nails dan ook op zaterdag 20 juni in het Nijmeegse Goffertpark te zien zal zijn.

In Amerika gaat Nine Inch Nails naar verluidt met de veteranen van Jane’s Addiction op tournee; concertdata zijn nog niet bekend gemaakt, op het festival Bonnaroo in Manchester, Tennessee na. De nieuwe reeks concerten moet rauwer en spontaner van aard worden, aldus Reznor in zijn bericht, minder volgens het vaste script van een grote productie. “Zodat het voor ons en voor jullie leuk wordt.”

Wel zonde dat Reznor juist op dit punt besluit Nine Inch Nails al dan niet tijdelijk te staken. Hij was de laatste jaren juist het perfecte voorbeeld van hoe een succesvolle act in dit downloadtijdperk uitstekend in staat is een fanbasis op te bouwen en er contact mee te onderhouden, onder meer door zeer gewiekste albumpromotie (remember Year Zero?), muziek in eerste instantie weg te geven en later op diverse formaten te verkopen of door freakin’ 400 gigabyte aan ruw videomateriaal beschikbaar te stellen. Of het nu hier aan lag of niet, zelden trok Nine Inch Nails zoveel publiek bij elkaar als tijdens de Lights in the Sky-tournee van afgelopen jaar.

Maar wie weet kan Reznor de wereld de komende tijd nog in hele andere vormen verrassen?

Nine Inch Nails Lights In The Sky Tour

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nine Inch Nails neemt (voorlopig?) afscheid met nieuwe tournee

  1. Pingback: Roskilde strikt Oasis, Nine Inch Nails, Fleet Foxes, MGMT en anderen | Alternative

  2. Pingback: Rock Werchter 2009: Nine Inch Nails, The Mars Volta, Fleet Foxes, Flaming Lips | Alternative

  3. Pingback: Ook Trent Reznor boos over woekeraars en ’secondary ticketing’ | Alternative

  4. Pingback: Download: gratis Nine Inch Nails/Jane’s Addiction tour EP | Alternative

  5. Pingback: Nine Inch Nails op 8 juli naar Heineken Music Hall | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>