Flaming Lips, White Lies, Bat for Lashes en Miss Montreal supporten Coldplay in Goffertpark

De support acts voor de twee Coldplay-shows in september in het Nijmeegse Goffertpark zijn vandaag bekend gemaakt: op 9 september zullen Flaming Lips en Bat For Lashes het publiek opwarmen. Bij het concert van 10 september zijn dat White Lies en ‘ons eigen’ Miss Montreal. Nogal een groot verschil tussen de beide dagen, waar vooral de mensen met een kaart voor 9 september niet mogen klagen. Flaming Lips staan altijd garant voor spektakel, al was de laatste tour in muzikaal opzicht niet de meest geslaagde. Bat For Lashes gaf eerder als voorprogramma van Radiohead in het Westerpark een indrukwekkende show weg. Beide acts zijn muzikaal in ieder geval stukken interessanter dan de aanstellers van White Lies. Al is hun wijdse galmgeluid natuurlijk uitermate geschikt voor stadions en grote weiden. Wat kaasmeisje Miss Montreal tussen deze artiesten doet is een raadsel. Want of je haar muziek nou kunt waarderen of niet, zo’n immens veld lijkt toch wel erg hoog gegrepen voor Sanne Hans en haar band.

De algemene opvatting is het concert van 10 september uitverkocht is en dat er voor 9 september nog kaarten te koop zijn. Na een kort bezoek aan de site van Live Nation blijkt dat er voor beide data nog gewoon kaarten te koop zijn. Dat is het voordeel van de grote Goffertweide: er kan redelijk geschoven worden met het aantal bezoekers. En Mojo/Live Nation zou Mojo/Live Nation niet zijn als ze iedere vierkante meter optimaal benutten en zo veel mogelijk centjes binnen willen harken.

De rest van de Europese tour krijgt Coldplay nog gezelschap van acts als Jay-Z, Girls Aloud (beide in Wembley), Howling Bells en Killians.

Heeft u kaarten voor 9 of 10 september? Blij met de supports die u voorgeschoteld krijgt of gaat u uw kaarten nog proberen te ruilen?

facebook share facebook share

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Flaming Lips, White Lies, Bat for Lashes en Miss Montreal supporten Coldplay in Goffertpark

 1. Arend

  En elbow dan?

    /   Reply  / 
  1. Bas

   Dat was een fout… Is diezelfde dag weer van de site afgehaald.

     /   Reply  / 
   1. Joris Rietbroek

    Dat was dan volledig langs me heen gegaan indertijd.

      /   Reply  / 
 2. Bas

  Van de Coldplay-site bedoel ik. Ik zie dat Joris het niet meer heeft laten weten hier. Sorry. :)

    /   Reply  / 
 3. Geluksknikker

  Tja goed, dat White Lies bij sommigen op geen enkel krediet kan rekenen, dat is me al duidelijk, maar een aankondiging in de trant van: “Beide acts zijn muzikaal in ieder geval stukken interessanter dan de aanstellers van White Lies.” vind ik toch wel erg overdreven, het hoeft niet jouw smaak te zijn, maar White Lies valt juist muzikaal gezien denk ik vele malen beter in de smaak bij Coldplay fans dan Flaming Lips. En hoezo is Flaming Lips muzikaal interessant?

    /   Reply  / 
  1. Bas

   Is een mening en inderdaad mijn smaak. Dat mag. White Lies was eerst een andere band en zijn deze muziek gaan maken omdat dat commercieel interessanter was. Dat is dan ook hun goed recht. Ten slotte mag je het best met een knipoog lezen hoor, niet meteen zo happen. Dat is precies wat de bedoeling is van zo’n zin.

     /   Reply  / 
 4. Rick

  Wat, geen Elbow? Grote teleurstelling. Sinds de aankondiging hier had ik eigenlijk meer zin in het optreden van Elbow… maarja

    /   Reply  / 
 5. joop

  Coldplay = saai!
  Bat for Lashes en Flaming Lips = Leuk!

    /   Reply  / 
 6. Martijn

  Echt weer overdreven hoe er over White Lies wordt gesproken.
  Bijna elk artikel wat ik op alternative.blog lees is negatief over de engelse band.
  Ook al zijn de teksten misschien wat nep en overdreven, de nummers op To Lose my live zijn gewoon stuk voor stuk hele lekkere nummers.
  Ik vind als je zo`n debuutlabum kunt maken op zo`n jonge leeftijd heb ik daar alleen maar respect voor.
  Denk ook dat je echt zo`n type bent die de bands altijd leuk vind als ze nog niet zo bekend zijn maar als ze dan een keer door 3fm worden gedraaid of op tmf/mtv te zien zijn, er meteen niet meer na luisterd.
  White Lies is gewoon een hele toffe band die een heel puik debuutalbum heeft afgeleverd. Het is idd. wel een kwestie van smaak of je het vet vind maar ik denk dat bij jou daar toch andere dingen bij meespelenn…

    /   Reply  / 
  1. Bas

   “Nep” en “overdreven” zijn toch twee dingen die ik niet graag hoor in muziek. Wat betreft 3fm en TMF: dat weet ik niet, want daar luister ik niet naar. Dus dat gaat niet op vrees ik. En je zegt zelf: kwestie van smaak. Niet over ‘denk dat je echt zo’n type bent’ beginnen, dat zijn altijd van die kul-argumenten. En nogmaals: lekker happen, dat doet het altijd goed.

     /   Reply  / 
 7. voskat

  Ben ik ff blij dat ik kaarten heb voor het concert van 10 september.:D
  WL is inderdaad een erg fijn bandje,dat wat mij betreft dan ook wel behoort tot een van de betere doorgebroken bandjes van afgelopen jaar!
  Maar er kan er maar 1 de ‘ubberste’ zijn en dat is uiterard DM. HA! :P

    /   Reply  / 
 8. kenzo

  godverdomme… ik ga de tiende..
  flaming lips is mijn favo band..
  bah! krijgen wij zo een lelkijk voorprogramma

    /   Reply  / 
 9. Ouch!

  Haha .. ik baalde al hard dat ik the Flaming Lips of Werchter moest missen, maar nu komen ze gewoon met Coldplay mee. Briljant.

    /   Reply  / 
 10. Toine

  Lekker de alternatieve jongen uithangen..
  White lies is gewoon een toffe band, net als Coldplay, flaming lips, en bat for lashes.

    /   Reply  / 
 11. milou

  ik snap de link tussen coldplay en flaming lips NIET.

  Bat for Lashes past op zich wel; jammer dat ik geen behoefte heb in coldplay…

    /   Reply  / 
 12. tip

  A very very nice site with helpful informations! So keep up the good work – I already added the site to my personal favourites. All the best!

    /   Reply  / 
 13. Hans Vrijmoed

  mmm… had Bat for Lashes liever weer ergens los gezien, dat schitterende concert in de Melkweg smaakte naar meer. Anders misschien dan toch nog even de 9e gaan. Desnoods na de voorprogramma’s weg. :)

    /   Reply  / 
 14. sander

  Beetje merkwaardige reacties over WL. Het lijkt wel in de mode om the White Lies te bashen. Beetje onzin als je het mij vraagt, want voor mij waren the White Lies de sensatie van Pink Pop. Het album zit sindsdien vastgeroest in de cd-speler van mijn auto.

    /   Reply  / 
  1. Joris Rietbroek

   Bijtel die cd er n’s uit, schuif Joy Division erin, hoor het verschil tussen waarlijk indringende muziek en lullige copycats en gebruik die WL-schijf voortaan als onderzetter.

   En daar bedoel ik heus niet ‘vroeger was alles beter’ mee: zelfs een Editors kan goed en geloofwaardig overkomen, als je het pathetische drama er maar net niet té dik bovenop legt allemaal.

     /   Reply  / 
 15. Sven

  “Beide acts zijn muzikaal in ieder geval stukken interessanter dan de aanstellers van White Lies.”

  Wat is dit nou weer voor een onzin? Ik ben ontzettend blij dat White Lies in het voorprogramma van Coldplay staat. Ze zijn live erg goed, dat hebben ze wel op pinkpop bewezen!

    /   Reply  / 
 16. joop

  Ik moet het toch even voor de schrijver van dit stuk opnemen. White Lies is niet meer dan de zoveelste Joy Division kloon. Dat betekent niet per se dat het slecht is (wat het wel is), maar dat het niet uitblinkt in originaliteit. Joy Division kopiëren deden The Editors en Interpol al eerder……. en beter! Een kopie van een kopie klinkt toch altijd slechter dan het origineel.

    /   Reply  / 
 17. Bas

  dankje joop ;-)

  Ach, zo mag iedereen zijn of haar mening hebben en dat is ook prima. Snap alleen niet zo goed die opmerkingen dat je per se “de alternatieve jongen wilt uithangen..” of “zo`n type bent die de bands altijd leuk vind(!) als ze nog niet zo bekend zijn maar als ze dan een keer door 3fm worden gedraaid of op tmf/mtv te zien zijn, er meteen niet meer na luisterd(!)”

  Ah well, het was weer gezellig.

    /   Reply  / 
 18. Pingback: Karen O. en MGMT doen mee op nieuw Flaming Lips-album | Alternative

 19. [email protected]

  Ruzie maken over White Lies, Flaming Lips of Bat for Lashes mag misschien de moeite waard lijken, maar als je op 10 september Miss Montreal gezien en gehoord hebt, zou je weten dat de rest allemaal maar bijzaak was. Geweldig!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>