The Gasoline Brothers zijn een hit in de Tour de France

Gaat alt. countryband The Gasoline Brothers uit Utrecht het land veroveren dankzij de Tour de France en renner Koos Moerenhout? Het lijkt er zowaar op, nu de warme muziek van de band is opgepikt en favoriet is geworden in het wielerpeloton en zelfs onder Tour-verslaggevers. En dat alles nadat Moerenhout zelf enkele weken terug had getwitterd hoe fijn hij de muziek van The Gasoline Brothers vond tijdens het rennen.

Sindsdien loopt ook Steven de Jongh weg met de aan Wilco verwante muziek van de Utrechtenaren, evenals begeleiders van de Belgische Quick Step-wielerploeg, het Amerikaanse Columbia (het team van sprinter Mark Cavendish), Eurosport-wielercommentator Danny Nelissen (zelf oud-profwielrenner) en Radio Tour de France-verslaggever Gio Lippens. Op hun mp3-spelers schijnt het gratis te downloaden debuutalbum Hm! van de brothers uit nota bene 2006 nu overuren te maken. Een mooi tweede leven!

Toen Moerenhout ook de downloadlink voor het album vermeldde in een Tweet, werd de plaat op slag in een dag maar liefst 50 keer gedownload. Op normale dagen gebeurt dit volgens de band zo’n vijf keer per dag. En volgens de webstatistieken raadpleegden kwam 90% van die downloads vanuit Frankrijk, precies op die plekken waar de Tour de France-karavaan was langsgekomen. “De dagen erna zagen The Gasoline Brothers met toenemende verbazing lovende berichten over hun muziek op Twitter, gepost door wielrenners en hun begeleiders…”, schrijft een gelukkige band.

De bescheiden Tourhype heeft nog een ander leuk gevolg voor de aanstichter: Koos Moerenhout. In een gesprek tussen renner en band ontstond de afspraak dat The Gasoline Brothers een nummer voor de sporter zouden opnemen indien hij Nederlands kampioen werd. En dat gaat dus gebeuren. Aan Koos is on the loose wordt nu gewerkt, een release staat gepland voor 27 augustus. Dat is niet toevalig vlak voor de Ronde van Spanje (Vuelta), die dit jaar in Drenthe van start gaat. “Daar zal Moerenhout zich voor het eerst met zijn ‘eigen’ liedje op de iPod op de koers kunnen voorbereiden”, aldus de band, aan het eind van een van de leukste muziekverhalen van Nederlandse bodem die we in tijden hebben gehoord.

Aandacht van de NOS en andere kanalen is er inmiddels ook volop: Mooi mannen! Het nieuwe album van The Gasoline Brothers komt overigens uit op 5 oktober.

The Gasoline Brothers – Brian Wilco

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “The Gasoline Brothers zijn een hit in de Tour de France

  1. Pingback: Luisteren: The Gasoline Brothers - There It Goes (For Koos) | Alternative

  2. Pingback: Alternative » The Gasoline Brothers geven nieuwe album Tsk! gratis weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>