Nieuw Vampire Weekend-album Contra begin 2010 uit

Een release in september; dat was de bedoeling met het tweede album van New Yorkse band Vampire Weekend. We moeten echter even geduld hebben voor de opvolger van het leukste debuut van vorig jaar. Het bleef de afgelopen weken immers opvallend stil rond de band, dus is het niet verrassend dat de nieuwe plaat wat later komt. Het publiciteitsoffensief begon met een vreemde url, www.ithinkuracontra.com, die al linkte naar de fraaie hoesfoto uit begin jaren tachtig, en inmiddels naar de bandwebsite.

Contra is zodoende de titel van de nieuwe Vampire Weekend, die prompt de eerste boeiende release van het volgende jaar is: Contra komt uit op 11 januari 2010 via XL Recordings en bevat in ieder geval enkele de nieuwe nummers die frontman Ezra Koenig en de rest al speelden tijdens het sterke optreden op Lowlands, zoals het mooie, van een zeer lekkere Afrikaanse vibe voorziene White Sky en springerige instant-hit Cousins.

De tracklisting van Contra;

01 Horchata
02 White Sky
03 Holiday
04 California English
05 Taxi Cab
06 Run
07 Cousins
08 Giving Up the Gun
09 Diplomat’s Son
10 I Think Ur a Contra

Cousins (live)

Vampire Weekend op z’n meest ‘hakuna matata’: White Sky (live)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer