Van harte: MGMT noemt tweede album Congratulations, speelt nieuw werk

Dankzij debuut Oracular Spectacular en hits Time To Pretend, Electric Feel en Kids was Brooklyner band MGMT vorig jaar een van de grote, spannende nieuwkomers van vorig jaar. En zoals dat gaat, is de band rond Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser   inmiddels aan de slag met ‘de moeilijke tweede’. Een titel bedenken was alvast niet heel lastig: Congratulations gaat het nieuwe MGMT-album heten, zo is nu al bekend. De nieuwe plaat wordt verwacht in de eerste helft van 2010. Sinds enkele maanden worden er bij Amerikaanse optredens al enkele nieuwe nummers gespeeld. Die zijn niet direct zo catchy als eerder genoemde hits, maar titelnummer Congratulations zou zomaar eens het mooiste liedje kunnen zijn dat de band tot nog toe maakte.

It’s working vliegt intussen heel vrolijk en vlot allerlei kanten op, terwijl ook Song For Dan Tracey met opmerkelijk orgeltje opvallend luchtiger en sneller klinkt dan het oudere werk. De beslist veelbelovende voorproefjes zijn hieronder te beluisteren. Volgens VanWyngarden is de nieuwe plaat voor een groot deel beïnvloed door de plotselinge populariteit. “Het gaat voor een deel over hoe we daarmee proberen om te gaan, met al die gekte. Soms voelt het allemaal zo onnatuurlijk.”

Congratulations

It’s Working

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Van harte: MGMT noemt tweede album Congratulations, speelt nieuw werk

 1. Mart

  Naar mijn idee is het bagger.. Misschien is het wennen, maar ik ben bang van niet.

    /   Reply  / 
 2. Jurre

  “Congratulations” is wel even wat anders inderdaad, maar het is mooi, beetje singer/songwriter-achtig, maar dan nog wel met de MGMT-sound.

  Maar, ik heb toch nog echt nog een album van MGMT, “Climbing to New Lows”, dus, dan is het nieuwste album hun derde album?

    /   Reply  / 
  1. Joris Rietbroek Auteur

   Ach ja, da’s de plaat die ze nog maakten als The Management… kun je tellen als debuut, maar is die hier wel uitgebracht?

     /   Reply  / 
 3. Paul

  Ik hoorde ooit dat 1 van die gasten van MGMT bezig was met een zijproject samen met Kevin Barnes van Of Montreal.
  Is daar al wat nieuws over?? Dat zal een partij een verschrikkelijk foute plaat worden :-)

    /   Reply  / 
 4. Pingback: MGMT telt af naar 13 april voor Congratulations | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>