In Première: Vampire Weekend – Cousins

Vampire Weekend - CousinsOf tweede Vampire Weekend-album Contra net zo sterk, catchy en fris wordt als het debuutalbum van de Brooklyner band, valt nog niet te zeggen. Maar eerste single Cousins is alvast weer heerlijk. Goed, het vlotte liedje borduurt stevig voort op springerige eerdere singles Mansard Roof en A-Punk, maar vettere drums, pittiger gitaren en een hoop bellen (!) aan het eind maken het toch weer anders. Ook gebleven: de komische Vampire Weekend-clip, waarin een simpel en leuk idee in alle mogelijkheden wordt benut en uitgewerkt.

Eerder werd dit gedaan met de concepten ‘bandje gaat tekeer in versneld afgespeelde clip’ ‘verhaal op de boerderij in één shot’ of ‘keurige jongens worden goths.’ Dit keer rijdt de band een smalle straat continu op en neer en zien we de leden dankzij een snelle montage op alle mogelijke plekken opduiken met tal van instrumenten (en die bellen). Wederom: simpel idee, geweldige uitwerking, ook zonder de confettiregen in de finale.

Vampire Weekend speelt op woensdag 24 februari in Paradiso.

Vampire Weekend – Cousins (zolang het duurt, er ligt een websherrif op de loer)

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “In Première: Vampire Weekend – Cousins

 1. tessa

  volgens mij is die video alweer verwijderd.. ik kan m niet vinden bij vimeo

    /   Reply  / 
 2. Joris Rietbroek Auteur

  Er is een nieuwe geplaatst, gevonden via Pitchfork.

    /   Reply  / 
 3. Robert

  Clip is geniaal, het nummer zelf vind ik wat minder dan het eerdere werk.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Video: Mumford & Sons covert Vampire Weekend | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>