Er komt zeker een nieuwe Fleet Foxes-plaat in 2010

Alsof de lijst met op z’n minst interessante releases voor volgend jaar nog niet lang genoeg is, vertelt ook Robin Pecknold van Fleet Foxes in een lijvig interview met Pitchfork dat er ‘zekersteweten’ een nieuw album van zijn band uitkomt in 2010. De band is net begonnen met het schrijven van en werken aan nieuwe songs in een studio in Seattle, toevallig de ruimte waarin alle vroege Sub Pop-releases zijn opgenomen, inclusief Nirvana’s debuut Bleach. Ook al zijn er nu nog maar een paar nummers af, een nieuwe Fleet Foxes-plaat zou in de tweede helft van volgend jaar het levenslicht moeten zien. En die wordt als het aan Pecknold ligt ‘minder poppy’: “Ik luisterde laatst weer eens naar ons debuut en daar staan dingen op die ik nu nooit meer zou doen.”

Daarmee wil de leadzanger niet zeggen dat hij er destijds bij het maken van het debuut niet gelukkig mee was. “Ik snap waarom ik bepaalde dingen toen zo of zo gedaan heb, maar over het algemeen zal het nieuwe werk minder ‘upbeat’ worden. Zelfs al werken we ook aan enkele vlottere, vrolijker liedjes, het zal wat soberder worden, realistischer. Misschien vinden mensen die Fleet Foxes al zien als een mellow band onze volgende plaat wel heel saai.”

Door de gigantische populariteit die de band op slag kreeg na het debuut, grotendeels dankzij die huiveringwekkend mooie zangharmonieën die de band hopelijk behoudt, voelt Pecknold wel een zekere druk. “Ik heb inmiddels een periode achter de rug waarin ik totaal niet meer wist wat of hoe ik moest schrijven. Ik begon wel aan een soort soundtrack van vijftien minuten voor een niet bestaande film. Dat hielp enorm om de barrière te doorbreken. Als we eenmaal gaan opnemen, zal het snel gaan. Opnemen is niet het moeilijkste voor ons, dat is het schrijven.”

Intussen heeft Pecknold zich ook nog bemoeid met het bandje van zijn zus, tevens de manager van Fleet Foxes. Rainbow Fang is de naam van dit project, waarvan online echter nog geen noot muziek te vinden is.

Fleet Foxes – Mykonos

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Er komt zeker een nieuwe Fleet Foxes-plaat in 2010

 1. Paul

  Lekker hoor!
  Die mag in mijn rijtje Arcade Fire, The National, Shearwater, Tindersticks :)
  Dat wordt (hopelijk) een leuk jaar!!

    /   Reply  / 
  1. Paul

   En dan vergeet ik nog Eels, Interpol en Beach House (die stiekem al gelekt is).

     /   Reply  / 
 2. Pingback: Fleet Foxes rondt opnames tweede album af | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>