Luisteren: Final Fantasy – Lewis Takes Action + E Is For Estranged

Als de Canadese violist/arrangeur Owen Pallett zich niet met tournees of arrangementen voor bijvoorbeeld Arcade Fire bezighoudt, dan maakt hij zelf wel ingenieuze, orkestrale muziek als Final Fantasy. Onder die naam brengt Pallet op 18 januari zijn derde album uit; de opvolger van He Poos Clouds van dik twee jaar terug heet Heartland. Pallett toont zich met het nieuwe werk ambitieuzer dan ooit. Hij samplet niet langer alleen zijn eigen vioolpartijen, want de twaalf nummers in drie kwartier op Heartland, zijn opgenomen met een volledig orkest. Een voorproefje van hoe dat ongeveer moet gaan klinken is er in de vorm van het opbeurende, zwierige liedje Lewis Takes Action.

Sterker nog: met de vrolijke arrangementen in dit miniatuurtje lijkt Pallett een grootheid als Van Dyke Parks naar de kroon te steken. Een ander nieuw nummer is E Is For Estranged, hieronder te zien in een solo-uitvoering door Pallett voor een bescheiden publiek.

De reden dat een derde Arcade Fire-album plus een tour nog even op zich laten wachten in 2010: Pallett gaat uiteraard eerst met zijn eigen kindje op pad, mogelijk ook hier in de buurt.

Lewis Takes Action

E Is For Estranged

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Luisteren: Final Fantasy – Lewis Takes Action + E Is For Estranged

  1. Pingback: Owen Pallett dropt gedwongen bandnaam Final Fantasy | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>