Owen Pallett dropt gedwongen bandnaam Final Fantasy

Dat de Canadese violist en arrangeur voor onder meer Arcade Fire Owen Pallett niet eerder gedonder heeft gehad met zijn inmiddels gedropte artiestennaam. Als Final Fantasy trad hij sinds 2004 solo op (ook als support voor Arcade Fire) en maakte hij twee albums vol knappe en fraaie liedjes met klassieke arrangementen en zijn eigen vioolmotiefjes, steeds gesampled en weer op elkaar gestapeld. Check bijvoorbeeld He Poos Clouds van twee jaar terug. Maar Pallett heeft nu blijkbaar toch een verzoekje gekregen van zij die de naam en faam van de game-franchise Final Fantasy beschermen: vanaf volgend jaar opereert Owen Pallett muzikaal onder de naam… Owen Pallett! Onder die naam komt begin februari dus ook nieuwe plaat Heartland uit.

Pallett verklaart een en ander in een fraai opgeschreven statement, dat ik niet ga vernielen met een vertaling:

Friends,

I began playing solo violin shows in 2004. Although it was essentially a solo project, I named the band Final Fantasy, as the experience– and the tone of the material– was reminiscent of the hours and hours I had spent as an adolescent playing those epic JRPGs.

But the laws of trademark infringement exist for good reason, and so I am voluntarily retiring my band name. In the new year, my record Heartland is coming out, and it is my first to be released in many territories, including Japan. With this in mind, I feel it is in my own best interests to definitively distinguish my music from Square/Enix’s games.

So, I am no longer playing shows as Final Fantasy. Subsequent releases, including Heartland, will be issued under my own name, Owen Pallett. Prior releases will sometime soon be re-packaged and re-issued.

I thank Square/Enix their kindness and support, and I thank you all for your understanding.

Salud!
Owen

Duidelijk? Goed, kijk dan dus vooral uit naar Heartland van Owen Pallett in het nieuwe jaar, hoor hieronder nog eens waarom:

Final Fantasy Owen Pallett – Flare Gun / The Butcher (live)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Owen Pallett dropt gedwongen bandnaam Final Fantasy

 1. wymer

  Gedwongen? “..I am voluntarily retiring my band name.” Haal dat maar even door de vertaalmachine ;)

    /   Reply  / 
 2. Joris Rietbroek Auteur

  Jaaa, maar er was vast een leuke rechtszaak aangekomen op het moment dat ‘ie meer bekendheid in Japan had gekregen. Met die mogelijkheid je naam schrappen/veranderen, vind ik toch niet helemaal vrijwillig. Het is ook wel héél diplomatiek opgeschreven.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Prijsvraag: win kaarten voor Owen Pallett in De Duif | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>