Vijfde album The National uit in mei, korte tournee

Dat u in de afgelopen jaren zielsveel van de halfdronken troostballades van The National bent gaan houden, bleek wel uit de door lezers zelf samengestelde lijst van albums der jaren ’00: het prachtige Boxer uit 2007 behaalde er een fraaie tiende plaats. Het wachten op een opvolger van die plaat duurt niet heel lang meer: de band meldt dat nieuw plaatwerk in mei uitkomt via 4AD. Een exacte releasedatum is er nog niet; hetzelfde geldt voor een titel van het vijfde The National-album. Wel is er al een Amerikaanse tour aangekondigd, evenals slechts drie concertdata in Europa, begin mei in Berlijn, Londen en Parijs (aldaar met Pavement).

Meer info over het nieuwe album mogen we volgens de band in de komende weken verwachten. De stad Knoxville in Tennessee krijgt eind maart al een live-voorproefje van de plaat. Europese data The National;

06-05 London, Royal Albert Hall
07-05 Paris, Le Zenith
09-05 Berlin, Astra

Kan de The National dan ook in Nederland niet even met Pavement komen spelen op zaterdag 8 mei? Dat reünie-concert is inmiddels uitverkocht.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Vijfde album The National uit in mei, korte tournee

 1. Paul

  Lekker hoor!
  09 Mei dus maar eens naar Berlijn :D

    /   Reply  / 
 2. Patrick

  Kunnen die gasten niet eens stoppen!!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 3. Joris Rietbroek Auteur

  Hoezo?

    /   Reply  / 
 4. Paul

  En ticket Berlijn is binnen :P

  Laat er alsjeblieft altijd mensen als Patrick blijven die bands als The National niet kunnen waarderen. Zo kunnen we ze in de kleine zalen blijven zien, waar ze thuis horen ;)

  BTW even wennen die nieuwe layout…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>