In Première: Blaudzun – Quiet German Girls

Blaudzun - Quiet German GirlsEind augustus kondigde Johannes Sigmond, muziek makend onder de Deense wielrennernaam Blaudzun, al zijn tweede album aan voor een release in februari. Seadrift Soundmachine is de intrigerende titel van die nieuwe plaat, minstens zo boeiend om te zien is de eerste videoclip bij bondige eerste single Quiet German Girls. Een liedje dat een stuk vlotter klinkt dan de nachtelijke ballades van zijn debuut, maar zich intussen gevoelsmatig nog steeds in het duister bevindt. Het geluid van The Veils is in de buurt, dankzij Blaudzun’s wat schorre stem, al durft hij nu ook flink de hoogte in te gaan.

Of de meis jes in de mooie video van regisseur David Douglas Duits zijn, horen we overigens niet.En toch zetten de mooie dames op gegeven moment recht in de camera een enorme keel op, een soort primal scream die in enkele gevallen enorm oplucht. Maar waarom zij dit doen? Dat blijft een raadsel. Niettemin is dit voor liefhebbers van zowel mooie muziek als mooie dames een fijne traktatie.

Seadrift Soundmachine komt uit op 21 februari. Die dag wordt de plaat ook gepresenteerd in Tivoli De Helling.

Blaudzun – Quiet German Girls

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “In Première: Blaudzun – Quiet German Girls

  1. Pingback: Lowlands, de zondag: intens The National, spontane Wallis Bird, daverend QOTSA | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>