Killers-zanger Brandon Flowers gaat ambitieus solo

Nu The Killers na drie succesvolle albums op rij tijdelijk op hun gat liggen, begeeft zanger Brandon Flowers zich dit jaar op het solopad. Zoals je van’m gewend bent, gaat dat niet al te bescheiden. Een soloplaat is inmiddels af en heeft de naam Flamingo gekregen. Dat klinkt misschien wat lullig, maar voor de opnames werden drie grote producers van naam ingehuurd: Stuart Price (die ook jongste Killers-plaat Day & Age produceerde), Daniel Lanois (Bob Dylan, U2) en Brendan O’Brien (Pearl Jam, Bruce Springsteen). Op een van de nummers – Welcome To Fabulous Las Vegas - doet bovendien zangeres Jenny Lewis (Rilo Kiley) mee.

Bij het releasen van een plaat blijft het niet: Flowers is van plan flink te gaan touren met Flamingo in de achterzak, aldus NME. Zelfs met festivals in 2011 zou hij al bezig zijn. De muzikale richting? Flowers is al voor een groot deel The Killers, dus het zou me verbazen als het geluid op Flamingo opeens afwijkt van het glansrijke popgeluid in de betere Killers-nummers.

Hoewel, zou O’Brien na zijn werk met The Boss misschien toch voor een grotere Springsteen-feel kunnen zorgen, zoals op The Killers’ Sam’s Town?

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Killers-zanger Brandon Flowers gaat ambitieus solo

 1. Robert

  Mijn interesse is gewekt.

    /   Reply  / 
 2. Blap

  Mijn interesse niet

    /   Reply  / 
 3. janwillem

  ga nog liever dood dan daar naar te moeten luisteren. gelukkig luister ik geen radio want daar zou het wel weer gedraaid gaan worden.

    /   Reply  / 
  1. Rob(V)

   Ik zou toch voorzichtig zijn met de opmerking “eerder liever dood te gaan’ wanneer het gaat om de zanger van THE KILLERS!
   Kijk jij maar over je schouder voorlopig ;)

     /   Reply  / 
   1. Sandewwwrrr

    Hihi

      /   Reply  / 
 4. Pingback: In Première: Brandon Flowers – Crossfire | Alternative

 5. Pingback: Killers-zanger Brandon Flowers geeft concert in Paradiso | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>