Rated R van Queens Of The Stone Age opnieuw uitgebracht

Een pijnlijk signaal dat ook ik echt wat ouder word: een van de eerste jubileum re-issues van een album uit het vorige decennium komt eraan, gemaakt door een geliefde band. Queens Of The Stone Age om precies te zijn, van wie tweede album Rated R uit 2000 tien jaar oud wordt en daarom begin augustus opnieuw wordt uitgebracht. Het lekker rauwe en nog wat zoekende Rated R komt uit die goeie ouwe tijd dat bebaarde naaktloper annex bassist Nick Oliveri nog de ontregelende factor was binnen de band, en dat de Queens drugsdoordrenkte nummers als Feel Good Hit Of The Summer maakten (“Nicotine, Valium, Vicodin, Marijuana, Ectasy and Alcohol…”, weet u nog).

Het album werd destijds onthaald als een van de coolste rockplaten van het jaar en vormde de opmaat naar het meesterlijke Songs For The Deaf van twee jaar later, de schop in de ballen die van Queens Of The Stone definitief een Grote Band zou maken.

Uiteraard wordt Rated R volgens deze behandeling een dubbel-cd, met het elf nummers tellende album op de ene schijf en enkele b-kanten op de tweede schijf, waaronder Ode to Clarissa, You’re So Vague en een live-uitvoering van Monsters in the Parasol. Ook komt er op de tweede cd een registratie te staan van een optreden op het Engelse Reading-festival, in het jaar 2000.  

Dus dit moet dan de reden zijn dat Queens Of The Stone Age al een tijdje hoog op tal van festivalaffiches prijkt, zonder nieuwe plaat uit. Josh Homme en consorten zijn eind augustus te zien op Lowlands, Pukkelpop en Rock En Seine. De komende week is Homme’s nieuwere band Them Crooked Vultures een van de headliners op onder meer Rock Werchter en op het Deense Roskilde-festival.

Queens Of The Stone Age – Feel Good Hit Of The Summer

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rated R van Queens Of The Stone Age opnieuw uitgebracht

 1. wb

  had precies het zelfde gevoel: wat? is die plaat al tien jaar oud? ik word oud…..

    /   Reply  / 
 2. Rob(V)

  Ach, bij mij is het nog veel erger: ik zie Queens of The Stone Age nog steeds als een “nieuw, net begonnen bandje”. “In mijn tijd” iets voor de jonkies ;)

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Lowlands, de zondag: intens The National, spontane Wallis Bird, daverend QOTSA | Alternative

 4. Pingback: Ook het Queens Of The Stone Age-debuut komt opnieuw uit | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>