The Kooks begin 2011 terug met derde album

Vooruit, The Kooks stonden afgelopen weekend zonder een nieuwe plaat in de grootste tent van Lowlands, maar hadden wel wat nieuws te melden in de vorm van enkele nieuwe liedjes. Het probleem: we hebben niemand gevonden die de nieuwe refreintjes meteen kon nafluiten. En op televisie op Nederland 3 wilden ze ook al niet. Hoe dan ook: een nieuw album van de populaire Engelse band is onderweg, maar komt niet eerder uit dan begin 2011, meldt NME. Producer van dienst is Jim Abbiss, die eerder werkte met onder meer Arctic Monkeys, Kasabian en Editors. Titels van verwachte nieuwe nummers: Weight Of The World, Window To The Soul, Rosie, Saboteur en Strange One.

Zanger Luke Pritchard meldt dat delen van de plaat in New York en in Londen zijn opgenomen, met nieuwe drummer Chris Prendergast en nieuwe bassist Pete Denton. Dankzij de nieuwelingen zou het geluid van The Kooks op plaat numero drie flink zijn veranderd. Een titel en een releasedatum worden later dit najaar bekend gemaakt.

Amateurfilmpje: The Kooks op Lowlands 2010 – She Moves In Her Own Way

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>