Ook het Queens Of The Stone Age-debuut komt opnieuw uit

Na de deluxe-heruitgave van tweede Queens Of The Stone Age-album Rated R. – vanwege het 10-jarig bestaan van die plaat -, heeft de rockband van Josh Homme de smaak van het herkauwen blijkbaar te pakken gekregen. Dit jaar nog komt ook het titelloze Queens Of The Stone Age-debuut uit 1998 opnieuw uit, met daarop onder meer de live-kraker Regular John. Verwacht echter niet te veel extra’s: de nieuwe editie krijgt slechts drie extra nummers erbij. Dat mag je gerust een beetje karig noemen. Wel zijn die liedjes – The Bronze, These Aren’t the Droids You’re Looking For en Spiders and Vinegaroons kriskras in de oorspronkelijke tracklisting beland. Mogelijk geeft dat het album een nieuwe vibe?

De nieuwe versie van het eerste Queens Of The Stone Age-album komt net te laat uit voor Sinterklaas: op 7 december. De vernieuwde tracklisting van de nu veertien nummers tellende plaat luidt als volgt (via):

1. “Regular John”
2. “Avon”
3. “If Only”
4. “Walkin’ on the Sidewalks”
5. “You Would Know”
6. “The Bronze”
7. “How to Handle a Rope (A Lesson in the Lariat)”
8. “Mexicola”
9. “Hispanic Impressions”
10. “You Can’t Quit Me Baby”
11. “These Aren’t the Droids You’re Looking For”
12. “Give the Mule What He Wants”
13. “Spiders and Vinegaroons”
14. “I Was a Teenage Hand Model”

Regular John live, met Dave Grohl op drums

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ook het Queens Of The Stone Age-debuut komt opnieuw uit

 1. Mark

  idd karig !
  “nieuwe” nummer The Bronze staat ook al op de “Stone Age Complications”-EP .
  Deluxe Editon van Rated was ook al een teleurstelling.
  Met daarop het “nieuwe” nummer Born to Hula , die ook terug te vinden is op de reeds hierboven genoemde EP , tevens te horen op de split album met KYUSS.
  Het is de hoogste tijd voor een nieuw QOTSA-album met nieuwe nummers!

    /   Reply  / 
 2. Peter

  Kan de band sowieso niet beter stoppen? Op Lowlands nog nooit zo’n ongeïnteresseerde band gezien. Beter kan hij zich storten op andere projecten, om na een jaar of 10 weer met een goede qotsa plaat te komen.

    /   Reply  / 
 3. JW

  @Peter
  Ongeinteresserd op Lowlands???? Vond het persoonlijk een heerlijk strak concert, wederom! Een jaar ervoor met TCV straalde er idd enorm veel plezier vanaf, true. Maar heb nu een aantal QOTSA concerten meegemaakt, en allen waren superstrak. ;-)
  Neemt neit weg, hoogste tijd voor nieuw materiaal.

    /   Reply  / 
 4. Peter

  Inderdaad erg strak, omdat de mannen dit dag in dag uit doen. Maar ik vond er geen klap aan om naar te kijken. Gewoon even snel de hitjes (of de beter in het gehoor liggende nummers) spelen en klaar. Al met al vond ik het een doorsnee Amerikaanse rockmachine die aan en uit gezet kan worden, maar dat heb ik al snel bij bands van dit kaliber.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>