Versche Hollandsche Waer: Krach

Go Back To The Zoo is amper van 3FM af te branden met de catchy singles die op debuut Benny Blisto zijn komen te staan, maar pas op: uit de omgeving van Arnhem en Nijmegen staat de vijfmansband Krach al klaar om minstens evenveel airplay te veroveren met poppy liedjes in een (gelukkig) wel wat ruwer geluid. De band is momenteel een debuutalbum aan het afronden voor release in 2011, onder meer met hulp van De Staat’s Torre Florim. Het duurde even voor het zover kon komen: in de huidige bezetting is Krach namelijk alweer een jaar of vijf bezig.

Twee eerste voorproefjes van de zelfbenoemde ’kinetische rock’ van de band staan op de Krach-bandcamp: het met lekker ruwe gitaren (en onheilspellende oh-wow-zang in het rechteroor) beginnende So I Do A Little Dance roept associaties met de huidige incarnatie van dEUS en De Staat zonder de elektronica in herinnering, terwel de dansbaarder elektrorock mét koebel van Do The Wave Now heel toegankelijk en makkelijk meezingbaar is.

So I Do A Little Dance is sinds vorige maand geregeld op de radio te horen. Geen muziek waar je direct stijl van achterover slaat, maar waarvan je misschien wel denkt: ‘lekker bandje’. Fijn felle songs met pakkende refreinen: daarmee kun je altijd een flink eind komen. Al voor de release van het volwaardige debuut in januari 2011 is Krach in ieder geval opgenomen in de reeks 3VOOR12 Selecteert..,, waarin een nieuwe Nederlandse band een maand lang extra aandacht krijgt. Op 30 september komt er eerst een een vijf nummers tellende EP uit.

Krach live zien? Bezoek dan in een van de komende weken een aflevering van de Popronde bij jou in de buurt, waar Krach onderdeel van het programma is.

Krach op Twitter.

Krach live op De Affaire 2010

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Versche Hollandsche Waer: Krach

  1. peter

    Is de zanger niet de gitarist van Roosbeef? Klinkt aardig, niet echt heel erg bijzonder.

      /   Reply  / 
  2. Bas

    Klopt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>