QOTSA niet op hun troon maar in de studio

Dean Fertita vertelt in een interview met Billboard dat Queens Of The Stone Age volgende maand weer de studio ingaat voor een nieuw album. “Het lijkt er op dat iedereen er weer klaar voor is,” zegt Fertita. “We hebben al zo veel ideeën en we zien wel wat onze favorieten worden. Het is nog steeds voornamelijk Josh Homme’s band, maar ik denk dat we allemaal onze plek hebben gevonden om iets toe te kunnen voegen.” Het laatste album van QOTSA, ‘Era Vulgaris’, kwam uit in 2007.

Afgelopen jaar stonden de mannen op festivals als Lowlands, Pukkelpop, Rock Am Ring, Rock En Seine en Reading. Blijkbaar is het vuur weer opgelaaid tussen de stermuzikanten. Queens Of the Stone Age staat bekend om hun vernieuwende muziek en verrassende albums en dat maakt mij erg nieuwsgierig naar de zesde teerling van de band.

De muzikanten hebben niet bepaald stil gezeten de afgelopen jaren. Josh Homme richtte met Dave Grohl en John Paul Jones de supergroep Them Crooked Vultures op. Dean Fertita werd door Jack White en Alison Mosshart ingelijfd bij de bluesrockband The Dead Weather en nam een album op onder de naam Hello=Fire. Ook speelde Dean mee tijdens de eerste tour van de Raconteurs. Gitarist  Troy van Leeuwen heeft ook een eigen band, Sweethead, dat in november op Myspace nog liet weten bezig te zijn met schrijven. Drummer Joey Castillo drumt op er lustig op los op albums van Eagles of Death Metal, Mark Lanegan en Danzig. Bassist Michael Schuman speelt in Mini Mansions en Wires on Fire. Zoveel muzikaal fanatisme kan alleen maar vuurwerk opleveren.

Hello = Fire – I Wanna Like You

Mini Mansion – Kiddie Hypnogogia

Sweethead – The Great Disruptors

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>