Op vakantie met Happy Camper

Volgende week ligt er weer een Nederlands meesterwerkje in de winkels, het album ‘Happy Camper’. Job Roggeveen die bekend is als toetsenist van El Pino & the Volunteers begon drie jaar geleden aan zijn project met een ideale combinatie van muziekstijlen en animatie in zijn hoofd.

Het is een vrolijk album geworden met popliedjes met gipsy en folk invloeden. Sommige nummers zijn licht en geven je een niets-aan-de-hand-gevoel zoals ‘Telephone’ gezongen door Ricky Koole. ‘All These Lousy Conversations’, gezongen door Helge Slikker van Storybox, is juist melancholisch en zou niet misstaan in een donkere nachtclub.
Job Roggeveen heeft de nummers geschreven en veel partijen ingespeeld, maar voor de rest heeft hij hulp ingeroepen van bevriende muzikanten. Zo worden de trompetpartijen gespeeld door Kyteman (Colin Benders) en Diederik Rijpstra. Naast trompet brengen viool en klarinet ook veel sfeer op het album. Voor de zang heeft Roggeveen een indrukwekkende lijst Nederlandse zangers en zangeressen gestrikt, zoals Tim Knol, Ricky Koole, Odilo Girod (Coparck en Chop Wood), Janne Schra (Room Eleven en Schradinova), Leine, Bouke Zoete (The Kevin Costners), Helge Slikker (Storybox), Johannes Sigmond (Blaudzun),Marien Dorleijn (Moss) en David Pino en Appel van Roggeveen’s eigen band El Pino & The Volunteers.

Job Roggeveen is werkzaam als ontwerper bij animatiestudio Job, Joris & Marieke, door zijn werk had hij ook een beeld zijn muziek. Samen met zijn collega´s bedachten ze Manfred, een vriendelijke yeti die verschijnt in videoclips, op hoezen en de site.

Als fanatiek bezoeker van het Hongaarse festival Sziget brengt deze muziek met Balkan-invloeden mij zeker in de vakantiestemming. De eerste videoclip met Manfred is niet meteen een reclame voor kamperen, want het gaat hem niet gemakkelijk af. Dit is de eerste video, maar met een eigen animatiestudio zullen er vast meer volgen. Ik ben benieuwd.

Happy Camper – Born With A Bothered Mind (featuring Bouke Zoete)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>